Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Zdravo.kot prvo ,da se zahvalim MUHI za pomoč pri najdbi teme.

no po dveh sušnih letih pri pridelavi čajot smo letos le dosegli pridelek.In sicer ga mislila babica odstranit z plLp forumovcem,še posebej Mesečniku in Marinkiota,ker menla,da spet ne bo nič,kot že 2x prej.A potem smo rekli,naj še malo počakamo.Pojavlo se veliko cvetekov in nato še plodovi.

Imam pa sajeni obe sorti-z iglcami in brez.Ne vem pa katere imajo plodove-nisem tak otočno opazoval heh.

Pa še slika,če gdo želi videti:
http://www.mojalbum.com/reider/rastline/foto/21924646
http://www.mojalbum.com/reider/rastline/foto/21924646#21924648

Lp forumovcem.Še posebej Mesečniku in Marinki!
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Še moa fotka...
So sicer gladke, ma ima vsaka vsaj po kakšno "kacino". Opraševanje?
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Optimist, so res tako svetle?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

O, optimist, to so te iz leclerca? Very Happy Cool Melona glej v temi na drugi strani, bolj spodaj, v leclercu imajo kar nekaj različnih sort.

Meni pa te čajote nikakor ne obrodijo, no letos sem zafrknila že pri sajenju, so lepo odgnale, a ker so bile varno spravljene so tam ostale. Embarassed
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Opraševanje sprašuješ?No na mojih(naših)je polno čebel.Imajo majhne cvetke.LP
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Hm, ja take so... Fotoshopa ne znam uporabljat Laughing . Donator Bicikl, razmišljam da so se pri njem " geni" premešali saj ima vsak plod po ene dve" kocini"
Kdaj pa so pravzaprav zrele za obdelavo? So tele že OK?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ne, ne, z mojimi kocinami se niso nič pomešale. Ne vem pa, če se niso francozom. Sem in tja kakšna dlaka je genski ostanek selekcije, saj so v osnovi vse hudo pikaste.
Pri meni je izgledalo hudo dobro, rast, cvetenje, vse je bilo konec avgusta še na višku. Pridem pa domov prejšnji teden z dopusta in najdem le 3 zrele, ostalo je ali popadalo dol samo ali so jih odstrigle strige, ki sem jih vsako noč opazil v cvetovih. Nekaj je sicer še ostalo, ampak daleč pod pričakovanji in izgledi.

Optimist, tiste tvoje so že zrele in za pobrati. Velikost konkretne moške pesti je tista prava. Če so predolgo gor in jim je dovolj toplo, utegnejo že znova odgnati.
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ojla tako vreme,da za kaj drugega ni kot se igrat na PC.
Pa bom tudi jas malo lepil, da prej čas mine Wink
Predvčeraj še na špalirju.

Danes

na tehtanju

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije

Belih je do sedaj manj a jih še dozoreva velika večina vsega bo sigurno preko 100 seveda,če se vsaj oktober pokaže z boljšim vremenom.
Je pa res, da jih je več vrst tudi med gladkimi zelenimi sem opazil razliko v dolžini in ene z vsaj nekaj bodic druge pa bolj okroglaste in čisto gladke.
Še vsaj dvakrat toliko sem pustil dalje rasti. Lp.Ivan_________________Veselo na delo !
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Madonca, so mi všeč tele vaše blondinke Wink ! Za naslednjo sezono si tudi jaz kakšno nabavim.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem na našem srečanju 27. septembra od nekoga med vami dobila tri čajote mmmmnjam! Sedaj se pa ne spomnim več, kdo je bil ta dobra duša. Se mi lahko javiš, prosim?
Tista, za katero si rekel, da bo verjetno januarja za sajenje, je pričela malo gniti, pa sem jo v preventivne namene položila v ponev Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori