Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2020

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa najbrž vpliva tudi sorta, oziroma njene skladiščne sposobnosti.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na njivi Anka tu pa tam kuka izpod senene odeje. Misem preverila, kako je bilo prejšnja leta, a mislim, da nič kaj bistveno kasneje..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Greeny, seveda krompir preživi zimo v zemlji in ponovno rodi. tisti, ki ne zgnije ali ga požre voluhar. Very Happy_________________Lp, Živa
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Letos sem malce cviknil, ker je bilo samo nekaj zelenja od jesenskih sejančkov zunaj. V teh dneh sem že bolj miren, ker sem opazil, da so se začeli prebujati še ostali zaspaneti Very Happy_________________go with your instinct to live as you want
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Srne in košute so požrle lep kos ozimnega česna (nadzemni del) česar še nisem videla v svoji sicer bolj kratki vrtičkarski karieri, pa tudi starši ne pomnijo. Gotovo so prebrale v kakšni ženski reviji, da je čas za spomladansko kuro čiščenja glist. črv bhuahahaha

P. S. Tri metre zraven raste krasna detelja in v gozdu imajo krmišča s senom, koruzo... Ampak ne, to je taaako staromodno.

P. S. S. Išče se ključ od bratove omare z lovskimi puškami. Če ne bo česna, bo pa divjačinska pečenka na čebuli! Laughing
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A lovci zdaj tam pri vas samo medvede streljajo, pa so pozabili na srne ?
živa

No, pri meni pa žalost: jeseni sem kupila seme česna, nekaj na G. Debela debla, okopala spomladi, sedaj se pa zvijajo, srčika gnije. Pravi ena, da je to česnova muha. Iščem v zemlji karkoli, pa ničesar ne najdem.
Pri svojem semenu tega nisem nikoli imela.
_________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja, to je tipično za česnovo muho. Moraš pogledati v srčiko česna kjer gnije. Lahko opaziš belo ličinko, ki se zažira v središče česna. Sem in tja, se zgodi tudi pri meni.
živa

Torej konec s tem česnom? In to na prvič zorano zemljo._________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Poglej vzorčno kako so poškodovane čebulice. Jaz sem tistim nekaj porezal poškodovani oz. gnijoč del, vendar nisem potem posebej gledal kaj je nastalo iz tistega. Sem imel pač toliko ostalih, da se nisem rabil ukvarjat s tem.

živa je napisal/a:
In to na prvič zorano zemljo.

Jah, muhe pač znajo letati, torej so verjetno od nekod v bližini.
Odgovori