Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jagodnjak - Fragaria
Pri nas imamo na vrtu ob potki, pod nivojem in okrog na nič negovani zemlji, pa še po bližnjih gredah iz leta v leto več jagod, ki so po rasti malo večje od gozdnih, plodovi pa so prav tako majhni in slastni. Mama ne ve več, kako so prišle k njej. So lahko prišle z gozdno zemljo, saj sta pred leti z atom pridno vozila iglice in listje/listavko iz gozda?
P.S. Saj ne, da se kaj pritožujem ... mmm_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
P.S. Saj ne, da se kaj pritožujem ... mmm_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Tudi jaz imam jagode, ki jih opisuje lpmami. Dala mi jih je sorodnica, ki tudi pravi, da ne ve kako so prišle v njen vrt. Pustila jih je, ker je videla, da so zelo rodne.
Super so, meni začnejo roditi prej kot druge jagode, lani jeseni pa sem jih obirala še začetek novembra. Edino poleti v najhujši vročini imajo pavzo. Kakšno poletje, ki pa ni tako ekstremno z vročinami (zadnje čase tega ni več) pa rodijo skozi vse poletne mesece.
Super so, meni začnejo roditi prej kot druge jagode, lani jeseni pa sem jih obirala še začetek novembra. Edino poleti v najhujši vročini imajo pavzo. Kakšno poletje, ki pa ni tako ekstremno z vročinami (zadnje čase tega ni več) pa rodijo skozi vse poletne mesece.
So to lahko tako imenovane mesečne jagode? Mama je pred leti imela neke manjše jagode, s plodovi, nekaj večjimi od gozdnih, ampak še vedno zelo majhne. Na gredi se ji niso "izplačale", je raje nasadila večje, vrtne jagode. Te je verjetno dala na kompost, pa v ta neobdelani del vrta, da ne bi rastel plevel, pa so se nemoteno razrastle._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
Tiana in lpmami, tole kar opisujeta so skotraj zagotovo prave mesečne jagode.
Potrditev najdeta v tem, da se ne množijo z viticami kot gozdne jagode, temveč se grm sam od sebe širi, velikokrat pa se nam tudi zasejejo.
Če bo kdaj na voljo, se toplo priporočam za kako sadikco, sama jih že nekaj let neuspešno iščem..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Potrditev najdeta v tem, da se ne množijo z viticami kot gozdne jagode, temveč se grm sam od sebe širi, velikokrat pa se nam tudi zasejejo.
Če bo kdaj na voljo, se toplo priporočam za kako sadikco, sama jih že nekaj let neuspešno iščem..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A