SPOMLADANSKO VSESLOVENSKO SREČANJE V SINJI GORICI, 2O.4.2024
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Hvala, Danilo, za izčrpno pojasnilo.
Teh gob je, po spominu, kakšnih deset. Rastejo tik ob hiši in izpod betoniranega dostopa k vhodu. Teren je na severni strani hiše in v ca. 40-centimetrski vdolbini, kamor po malem spira navoženo zemljo na peščeno podlago. V načrtu je, da dosujemo material, da teren izravnamo.
Zanimivo, da so na starem štoru pod bregom, na zahodnem koncu parcele, rastle štorovke, v bogatih šopih. Na žalost je en bagerist enkrat, ko me ni bilo tam, ta del "počistil" in štor izruval in odpeljal. A drugo leto je bilo gob še kar nekaj, seveda pa ne v takih bujnih šopih kot prejšnje leto.
No, tole zdaj že sodi v rubriko "Gobarjenje" ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Teh gob je, po spominu, kakšnih deset. Rastejo tik ob hiši in izpod betoniranega dostopa k vhodu. Teren je na severni strani hiše in v ca. 40-centimetrski vdolbini, kamor po malem spira navoženo zemljo na peščeno podlago. V načrtu je, da dosujemo material, da teren izravnamo.
Zanimivo, da so na starem štoru pod bregom, na zahodnem koncu parcele, rastle štorovke, v bogatih šopih. Na žalost je en bagerist enkrat, ko me ni bilo tam, ta del "počistil" in štor izruval in odpeljal. A drugo leto je bilo gob še kar nekaj, seveda pa ne v takih bujnih šopih kot prejšnje leto.
No, tole zdaj že sodi v rubriko "Gobarjenje" ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Hvala organizatorjem in vsem prisotnim za prijetno druženje! Ne vem, kakšne zveze imate tam gor, da ste se zmenili tudi za lepo vreme. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Za tiste, ki vas je zanimal recept za Štručke s sirom in semeni- je že med Recepti.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Tudi jaz se zahvaljujem vsem za prijetno druženje.
Toliko kot imam sedaj metlo v rokah kar imam Neli, v življenju nisem imela.
In kaj me doleti? Še v Sinji gorici na eni fajni lokaciji moram pometat.
Danes imam delavno nedeljo.
Pa lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Toliko kot imam sedaj metlo v rokah kar imam Neli, v življenju nisem imela.
In kaj me doleti? Še v Sinji gorici na eni fajni lokaciji moram pometat.
Danes imam delavno nedeljo.
Pa lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...