Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koruza - Zea mays

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Super, hvala! Smile
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Iščem 20 semen rdeče sladke koruze. Tudi kupim, če ima kdo na razpolago.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Andreja, pošlji naslov na ZS, nekaj malega se bo našlo Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Na jesenskem srečanju je ena imela koruzo različne barve. Par semen sem zružila in odnesla. Žal nisem napisala, kdo jo je imel in kakšna je.

Se katera spomni? je to sladka jedilna koruza ali okrasna?

Če kdo ve odgovor in me reši zadrege, bom zelo vesela._________________Lp, Živa
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Koruza je po moje od Aye-Aye
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja koruza trdinka je bila v odrezanih plastenkah že malo utesnjena, zato je padla odločitev, da gre v vrt.
Skupinska slika pred selitvijo:

Korenine so bile že precej na tesno

V dnu so se že kar zvijale:

Sadila sem na treh mestih na eni gredi: dve skupaj, kot sta rastli v plastenki in dve posamezni. K posameznima sem dala po tri semena fižola, k dvojni pa šest.

Sadila sem včeraj proti večeru, danes zvečer so bile popolnoma sveže, brez znakov uvelosti.

Za zdaj kaže zelo dobro. V sredo bom mednje sadila še dve buči.
Aja, pa vsaki sem v jamico prisula kompost._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi moja Morado je že šla na vrt - predvčerajšnjim, čeprav še zdaleč ni bila tako velika, ampak korenine na dnu so se že krepko navijale v krog . Gnojila posebej nisem nič, buhvari, bi potem zrasla do 6 metrov, namesto do 4 Rolling Eyes Wink Laughing Laughing . Izkoristilia sem gredo v bližini 3 metre visoke sosedove žive meje iz smrek. Tam mi kaj prida ne raste, tale koruza pa upam bo. Videti je, da je presajanje dobro prestala. Ob naslednjem dnevu za plod bom zraven posadila fižol - po 3 zrna na koruzo. Jeruzalemčana, ki tudi rad sili kvišku. Samo, kdo ga bo obiral Rolling Eyes . Bo treba najeti dvižno košaro. Wink
Double red je ravno vzklila, tudi v lončkih. Tam bo počakala, da se bo spraznila greda z zimsko solato, vmes pridejo bučke. Joj, joj, za vse moje želje bi rabila cel hektar Embarassed .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

lpmami, to je pa orng koruza!
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

zuf je napisal/a:
lpmami, to je pa orng koruza!

Ja, res je orng! Na vrtu prav lepo daje videz ozelenelosti, kar me veseli, saj delam lahko le po malem in nič drugega še ni tako zelenega in velikega. No, razen šentjanževk, par košatih grmičkov.
Me pa zanima, če je pri tej trdinki tudi nevarnost presortanja. Na sosednjih vrtovih lani nisem videla koruze, do polja s koruzo pa je precej blokov in cesta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

živa je napisal/a:
Na jesenskem srečanju je ena imela koruzo različne barve. Par semen sem zružila in odnesla. Žal nisem napisala, kdo jo je imel in kakšna je.

Se katera spomni? je to sladka jedilna koruza ali okrasna?

Če kdo ve odgovor in me reši zadrege, bom zelo vesela.

originalnilist, na jesenskem nisem delila koruze. Živa, lahko ti pomagam, če prilimaš sliko. V kolikor je zelo drobna, bi lahko bila pokovka, polna in trda rumeno in rdeča kaka trdinka, sladke koruze imajo nekoliko izsušen videz.
Odgovori