Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - Cucumis

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Bi se priporočala za seme.pa bučo masleno iščem,in je ne najdem.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

PEPA, bele ti jaz lahko pošljem._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kdaj neprimorci sadite kumare ven na vrt, ste jih že? Moje so v lončkih tako velike, da jim je tesno in ni druge, kot da jih izselim.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Takole po Zofki je čisto pravi čas direktna setev, včasih tudi prej, recimo lani sem jih sejal že sredi aprila in kopreno čez.
Direktno sejane se super obnesejo, poseješ bolj na gosto v vrste, kasneje malo preredčiš in dela!
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Zuf. V bistvu res ne vem, zakaj jih sploh sejem v lončke in ne kar na vrt.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

V vrtu so nasajene od začetka maja,nič hudega jim ni,no razen občasnih polžjih napadov.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Mesec nazaj sem v vrtnariji kupila cepljeno kumaro in v rastlinjak nasadila tisto in eno domače vzgoje. Kupljena kumara ni zrasla od nakupa še niti 1cm, stagnira. Potem sem ji dala kakšnih 10cm od mesta kjer je posajena pest gnojila in zalivam pa še vedno nič. Kaj bi lahko bil razlog? V vrtnariji sem jih prejšnji teden spet vidla in tam imajo že gigantske Confused
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si pogledala koreninski sistem? Včasih so sadike v vrtnariji vzgojene tako, da so vse korenine stisnjene v en čep in sploh ne morejo črpat normalne hrane. V vrtnariji jim pa prilivajo svoja profesionalna gnojila.

Pri nas bo prva kumara iz lastne vzgoje prišla na mizo jutri. Iz zadnje setve so pa šele dobro vzklile. Na te računam, da bodo podaljšale sezono.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Ojla!
Moje kumare sem sejala direktno na stalo mesto pod zastirko šele sredi maja. Zavedam se, da bodo bolj pozne, vendar nič za to. Sem pa na enem mestu vsjala preveč semenk na kup in sem jih pol presadila za kak meter v levo. A ni hudič, da te nočejo rast, tiste, ki jih nisem nič pretikala pa lepo delajo. a po standardih za kumare so še majhne._________________Dies diem docet
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem sejala seme od ene kumare, ki mi je lani "ušla" v seme - pa ni nič vzklilo Sad Kot vsako leto sem kupila tudi tri sadike noname kumar za solato. Vse tri delajo krasno, na stalnem mestu ob leseni opleteni opori in sem prvo že pojedla. Imajo še polno cvetov in malih kumaric.
Aja, pa volna spodaj (v zemlji) in zgoraj (na zemlji) Razz_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori