Pri nas je dež namočil komaj 2 cm v globino. Iz 60m2 strehe se je v zadnjih dneh s plohami vega skupaj nateklo nekaj manj kot 300 litrov. Izogibam se zalivanju z vodo iz vodovoda, a tokrat bo očitno treba. Še vedno pa je to veliko bolje, kot ena sama samcata nevihta s točo .
Pri nas zaliva vsak dan po malem, zemlja je res lepo namočena, se ne pritožujem. Tudi trava si je opomogla...
Nikakor pa ne najdem par uric suhega vremena, da bi paradižnike, ki mi jih nepretrgoma obžirajo pršice, pošpricala. No, v boju pomaga tudi dež, ki jih nekoliko ustavi, a vseeno jim bo treba tudi drugače pomagati..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Včeraj ponoči je malo rosilo, vse skupaj toliko, da v posodi, ki sem jo pustila zunaj, ni dna zalilo niti do ene tretjine. Zemlja suha kot poper. Je pa en nevihtni oblak z rjavim jedrom neslo dol v hrvaško Istro, tistega si pa res nisem želela.
Namakalni sistem za zelenjavni vrt imamo za ostalo pa , a naj sadnemu drevju dajem namakalni sistem? Pa eno je dež, drugo pa namakanje, dve popolnoma različni stvari. Pa tudi fino je namakat ob prepovedi zalivanja!
Ehm... če ima kdo rad eno tako lepo, prijetno toplo jesen jo lahko ta vikend najde na Obali. _________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nocoj je pri nas čisto rahlo zalilo, k sreči je vsake toliko časa malo dežja, da zalivanje odpade. Zalijem enkrat tedensko le v plastenjaku, kjer imam tla prekrita s slamo. Zanimivo (in precej žalostno ) pa je, kako se oblaki Primorski izogibajo. Mogoče je potem še sreča, da vsaj vročina ni tista zažigalna. Ampak za vsakim nedežjem pride zagotovo dež, boste videli!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Kakšni, ki so hodili mimo so si gotovo mislili: "keri model, zaliva po dežju"
Vidiš, pa je (beri: si) le zalil.
Ja, kdor dolgo jamra, slej kot prej dočaka
metuljc je napisal/a:
Zdaj pa naj v sosednji vasi v miru rajajo, eni bodo, kljub ohladitvi, čutili hudožejo vse do jutra....drugi menda kar do nedelje zvečer.
Eni bodo v rožicah cel čas dogodka, kolikor jaz (iz davnih izkušenj) poznam te reči. Sej zato pa ima dogodek tak naslov, a ne? Dvomim, da se je kaj bistveno spremenilo.
Pošteno je namočilo, je bilo zvečer močno neurje z grmenjem in bliskanjem. Par dni bo mir . Julija še nikoli nismo imeli tako zelene trave._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Dobro jutro, pri nas pa je bilo vse mirno, zemlja se že spet suši. Edino dve stvari sta mi pri tem vremenu všeč; ne crkujem zaradi vročine in krasno se da delat na zemlji. Aja, pa kava je že mimo, sedaj pa grem ponovno delat tiste Marijine bučke, mi jih sproti pojejo ._________________Živeti na podeželju je najlepše!