Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
-
- Prispevkov: 5230
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Evo, nabavila 60 komadov v Stenkotu . Na spletu nimajo celotne ponudbe, zato sem poklicala in izvedela, da so se zaradi velikega povpraševanja po embalažah za čili omakce, dodatno opremili. Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov. Ampak mislim, da se bosta ves trud in finančni vložek povrnila . Jutri kuhamo!
Akbara je napisal/a: |
Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov. |
Tale stavek očitno pokaže, kako redko pomislimo, kolikšen del zneska ob nakupu je b bistvu embalaža, manjša kot je količina vsebine, večji delež pride na embalažo, pa še drobna embalaža je precej dražja kot velika.
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Pajo, pri meni je isto ;) Pol balkona je še neobarvanega. Samo moj chocolate habanero mi rešuje sezono.
Te za olje je veliko lažje polniti, zaradi širše odprtine, vendar pa je pod vratom preveč pravokotna in na koncu ne moreš vse omake dobiti ven. Pa še 20 centov je dražja od tistih Konjak/liker/viski z ožjo odprtino. Problem jih je samo polniti, vendar ko nabaviš ožji lijak gre z lahkoto in na koncu lahko omako porabiš res skoraj do zadnje kaplice.
Te za olje je veliko lažje polniti, zaradi širše odprtine, vendar pa je pod vratom preveč pravokotna in na koncu ne moreš vse omake dobiti ven. Pa še 20 centov je dražja od tistih Konjak/liker/viski z ožjo odprtino. Problem jih je samo polniti, vendar ko nabaviš ožji lijak gre z lahkoto in na koncu lahko omako porabiš res skoraj do zadnje kaplice.
Jaz s temi za olje, kljub pravokotnosti pod vratom, nimam težav pri praznenju. Omako porabim do zadnje kapljice. Je pa res, da je potrebno pri
kuhanju paziti na ustrezno gostoto končnega izdelka. Poskusil sem že kar nekaj omak domačih ljubiteljskih kuharjev in ugotovil, da mnogi kuhajo
pregoste, ki jih je potem zelo težko dozirati. Ne računajo namreč, da se omaka po ohladitvi še malo zgosti, če jo hranimo v hladilniku pa še toliko bolj.
LP
kuhanju paziti na ustrezno gostoto končnega izdelka. Poskusil sem že kar nekaj omak domačih ljubiteljskih kuharjev in ugotovil, da mnogi kuhajo
pregoste, ki jih je potem zelo težko dozirati. Ne računajo namreč, da se omaka po ohladitvi še malo zgosti, če jo hranimo v hladilniku pa še toliko bolj.
LP