Stran 82 od 98
Objavljeno: Pe Sep 30, 2016 9:58 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Jaz sem tudi pri Stenku kupil stekleničke za omake.
Takšne:
100 mL. Srednji dve sta iz prozornega stekla, stranski pa iz temnega.
V osnovi so takšne menda za olje.
Odprtina grla ima premer približno 15mm.
Točne cene ne vem, ampak je zelo poceni. V centih ...
Objavljeno: So Okt 01, 2016 12:29 am
Napisal/-a Akbara
Evo, nabavila 60 komadov v Stenkotu . Na spletu nimajo celotne ponudbe, zato sem poklicala in izvedela, da so se zaradi velikega povpraševanja po embalažah za čili omakce, dodatno opremili. Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov. Ampak mislim, da se bosta ves trud in finančni vložek povrnila . Jutri kuhamo!
Objavljeno: Ne Okt 02, 2016 1:46 am
Napisal/-a Spiridon
40 centov z zamaškom, ki ima nalivni nastavek je poceni, verjemite. Drugod vas pride dražje...
LP
Objavljeno: Ne Okt 02, 2016 10:42 am
Napisal/-a metuljc
Akbara je napisal/a: |
Ni pa najbolj poceni špas...100 ml flaška s pokrovčkom, pri katerem ostane en del v steklenički ( ne vem točno, kako se mu reče), pride 40 centov. |
Tale stavek očitno pokaže, kako redko pomislimo, kolikšen del zneska ob nakupu je b bistvu embalaža, manjša kot je količina vsebine, večji delež pride na embalažo, pa še drobna embalaža je precej dražja kot velika.
Objavljeno: Ne Okt 02, 2016 11:40 am
Napisal/-a choco_chili
Pajo, pri meni je isto ;) Pol balkona je še neobarvanega. Samo moj chocolate habanero mi rešuje sezono.
Te za olje je veliko lažje polniti, zaradi širše odprtine, vendar pa je pod vratom preveč pravokotna in na koncu ne moreš vse omake dobiti ven. Pa še 20 centov je dražja od tistih Konjak/liker/viski z ožjo odprtino. Problem jih je samo polniti, vendar ko nabaviš ožji lijak gre z lahkoto in na koncu lahko omako porabiš res skoraj do zadnje kaplice.
Objavljeno: Ne Okt 02, 2016 11:16 pm
Napisal/-a Spiridon
Jaz s temi za olje, kljub pravokotnosti pod vratom, nimam težav pri praznenju. Omako porabim do zadnje kapljice. Je pa res, da je potrebno pri
kuhanju paziti na ustrezno gostoto končnega izdelka. Poskusil sem že kar nekaj omak domačih ljubiteljskih kuharjev in ugotovil, da mnogi kuhajo
pregoste, ki jih je potem zelo težko dozirati. Ne računajo namreč, da se omaka po ohladitvi še malo zgosti, če jo hranimo v hladilniku pa še toliko bolj.
LP
Objavljeno: Ne Okt 02, 2016 11:21 pm
Napisal/-a RipseR
Sam sem kupil stekleničke pri Polonavin v Črničah v vipavski dolini, ker mi je bližje kot do Trzina.
100ml OLIVA za olje + izlivček + zamašek = 0.39€
250ml MARASCA za olje + zamašek z izlivčkom = 0,37€
Ob priliki grem še do Stenkota pogledat ponudbo.
Objavljeno: Sr Okt 05, 2016 10:48 pm
Napisal/-a nikolaj
Trenutno sem najbolj navdušen nad letošnjim mletim pridelkom (omakce se niso najbolj posrečile). Gre čisto na vse, kar sem do sedaj sprobal, pa še lepo zgleda.
Objavljeno: Sr Okt 05, 2016 10:53 pm
Napisal/-a Plamenka
Res lepo izgleda. Tudi jaz sem zdaj začela sušiti preostanek čilijev, nekaj posušenih imam pa še od lani. Tudi olivno olje s posušenimi čilijevimi kosmiči je dobro.
Objavljeno: Če Okt 06, 2016 9:38 am
Napisal/-a goIdhorn
Prva slana. Na toplo sem spravil 38 loncev