Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Zadnji letošnji cvet hibiskusa. Zanimivo, ta je živo roza! Muha, zgleda, da se je svetlo roza hibiskusa, ki si mi ga dala, držal še en poganjek tega živo roza. Upam le, da se bo obdržal, ker je v manjšini.
Poganjek, ki ima živo roza cvet, je desno spodaj, tik ob roza označevalcu in se ga najbrž ne bi dalo ločiti.
Taki so bili pa ostali cvetovi:
Če mi bo uspelo dobiti semena od obeh variant, ne bodo skrižana, ker nista cveteli hkrati.
Poganjek, ki ima živo roza cvet, je desno spodaj, tik ob roza označevalcu in se ga najbrž ne bi dalo ločiti.
Taki so bili pa ostali cvetovi:
Če mi bo uspelo dobiti semena od obeh variant, ne bodo skrižana, ker nista cveteli hkrati.
Plamenka: spomladi se ga bo dalo ločiti. Prereži med obema poganjkoma, gotovo se tega temnejšega drži kaj korenin. A tudi, če se ne, spomladanski potaknjenci ponavadi lepo uspejo. Ni pa nujno, da je to druga rastlina. Pri sejančkih se mi je že dogajalo, da je bilo pol grma belega, pol pa roza, na primer. Eno leto, drugo pa spet ne.
Takrat, ko požene, potakneš sveže poganjke. Lahko jih enostavno odrežeš, ko so vejice že večje (čez 20 cm recimo) , še bolj gotovo pa je, če jih odkrhneš od starega stebla čisto pri tleh. V tem primeru so lahko krajši. Naprej ravnaš z njimi, kot z drugimi potaknjenci. Kar sem potikala, sem v lončke, direktno na stalno mesto ali na gredo nikoli. Tam bi težko poskrbela za pravilno vlago.