Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Melona, kot sem že napisala, skoraj prepričana sem, da za tako slaba zrna niso krivi smrdljivci ampak vročina. Pri meni smrdljivcev tako rekoč ni, zrna fižola pa so v veliki meri ravno tako neugledna kot tvoja na sliki.
Stroki so od zunaj zdravi, notri pa je zrn malo in precej je povsem izmaličenih..
Pri meni od visokih pospešeno zori Snow cap, tale "Bobek", kot mu pravim jaz, pa letos zaostaja v zorenju._________________naredimo svet lepši
Stroki so od zunaj zdravi, notri pa je zrn malo in precej je povsem izmaličenih..
Pri meni od visokih pospešeno zori Snow cap, tale "Bobek", kot mu pravim jaz, pa letos zaostaja v zorenju._________________naredimo svet lepši
Jaz bi nekaj teh fižolov ene sorte namočila, potem:
1. Enega ali več surove olupila, razdelila na pol in si jih ogledala
2. Z nekaj na pol skuhanimi naredila enako, morda kakega pojedla
3. Ostale skuhala do konca, naredila ensko obvezno s pokušanjem.
In vse seveda fotografirala.
Me prav zanimajo rezultati..
Ps Ce je normalno oblikovanih dovolj, bi vzporedno vse 3 točke naredila tudi z njimi.
1. Enega ali več surove olupila, razdelila na pol in si jih ogledala
2. Z nekaj na pol skuhanimi naredila enako, morda kakega pojedla
3. Ostale skuhala do konca, naredila ensko obvezno s pokušanjem.
In vse seveda fotografirala.
Me prav zanimajo rezultati..
Ps Ce je normalno oblikovanih dovolj, bi vzporedno vse 3 točke naredila tudi z njimi.
Po treh tednih ponovno obiranje fižola preklarja za stročje. Tokrat sem 90 % strokov nabrala na "pritličnih etažah". Do polovice višine ima še veliko cvetnih nastavkov, v vrhu pa praktično nič.
Vsako leto je tako, zato sem ga lani zgoraj prikrajšala za dobro tretjino, da bi dobil več svetlobe. Ni mu bilo všeč, vse se je posušilo. Očitno nujno rabi tudi zgornjo jalovo tretjino, da spodnja lahko cveti in rodi.
Vsako leto je tako, zato sem ga lani zgoraj prikrajšala za dobro tretjino, da bi dobil več svetlobe. Ni mu bilo všeč, vse se je posušilo. Očitno nujno rabi tudi zgornjo jalovo tretjino, da spodnja lahko cveti in rodi.