Stran 84 od 86

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 7:39 pm
Napisal/-a metuljc
Zelenc je napisal/a:
A če bi se šli v detajle glede čistosti, potem bi verjetno kdorkoli zelo zelo težko dokazal naravno čistost. Več ali manj so vse sorte bolj kot ne le posledica mešanja in opraševanja na tak ali drugačen način.


Seveda, v naravi sorte ne obstajajo.

Objavljeno: So Nov 11, 2017 12:29 am
Napisal/-a Spiridon
Hja, @thag, letos sem imel samo eno rastlino ki naj bi bila Carolina reaper, vendar so bili vsi plodovi brez repkov, enako kot pri @Trockem; imeli so le nakazane konice. Crying or Very sad
In ne, ni šlo za morebiti skrižano seme dobljeno na kakšni izmenjavi, temveč je bilo kupljeno pri PukerButt Pepper Company! Torej bi lahko rekel le: "Dragi Ed
Currie, ne vem kaj si mi prodal pod Carolina reaper, ampak od tebe ne bom več kupoval." Evil or Very Mad

Objavljeno: Po Nov 13, 2017 5:22 pm
Napisal/-a thag
@Spiridon, vprašanje kakšna je bila čistot semen :P Tudi najboljšo lahko naredijo napako, ali namerno ali nenamerno.

Tako, mislim, da vreme je danes povedalo svoje in bom moral pospravit vrt in pobrati preostale plodove, samo, da se vreme nekoliko umiri._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/

Objavljeno: To Nov 14, 2017 10:12 am
Napisal/-a laksikon
še enkrat bom vprašal za mnenje glede čilijev iz družine frutescens, imel bi gor štrleče (ker takšne še nimam). A se splača Tabasco imet za omake - da bi fermentiral? Izgleda, da je precej sočen. Katera sorta je dobra za grickat, zanimiv okus, aroma?

Objavljeno: To Nov 14, 2017 8:13 pm
Napisal/-a Zelenc
Pokonci rastočih čilijev je kar nekaj, odvisno pač od okusa. Ne slovijo pa ravno po izrazitih aromah. Čilijev je zelo veliko vrst in težko ti svetujemo kaj je res fajn, saj ima vsak svoj okus in mnenje. Nekomu je všeč Jalapeno, nekomu Habanero, nekdo drug ima raje nuklearce...

Stvar okusa. Poizkusi par sort, pa boš sam najbolje videl kaj ti ustreza.

Objavljeno: To Nov 14, 2017 9:22 pm
Napisal/-a voda
pomotoma 2x_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 14 Nov 2017 20:27; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: To Nov 14, 2017 9:26 pm
Napisal/-a voda
laksikon, če želiš poskusit preden se odločiš za sejanje za ta "te pokončne" ti lahko prinesem plod dveh vrst in se lahko odločiš. ena je že, bi rekla utrjena, imena ne vem, grmasta. duga sorta bolj frišna z juga italije, navpična rqastlina. noben cvet ni bil zaščiten. voda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Sr Nov 15, 2017 2:26 am
Napisal/-a Spiridon
laksikon je napisal/a:
še enkrat bom vprašal za mnenje glede čilijev iz družine frutescens, imel bi gor štrleče (ker takšne še nimam). A se splača Tabasco imet za omake - da bi fermentiral? Izgleda, da je precej sočen. Katera sorta je dobra za grickat, zanimiv okus, aroma?


Izkoristek Tabasca pri fermentaciji je slab. Ima preveč semen ter tanke stene plodov, zato vam na koncu, po pasiranju, ostane preveč trdne snovi, glede na
vhodno količino pa dobite malo omake.

Objavljeno: Če Nov 16, 2017 8:25 pm
Napisal/-a laksikon
Spiridon je napisal/a:
laksikon je napisal/a:
še enkrat bom vprašal za mnenje glede čilijev iz družine frutescens, imel bi gor štrleče (ker takšne še nimam). A se splača Tabasco imet za omake - da bi fermentiral? Izgleda, da je precej sočen. Katera sorta je dobra za grickat, zanimiv okus, aroma?


Izkoristek Tabasca pri fermentaciji je slab. Ima preveč semen ter tanke stene plodov, zato vam na koncu, po pasiranju, ostane preveč trdne snovi, glede na
vhodno količino pa dobite malo omake.


A potem je Tabasco tako kot Cayenne? Slednjega imam, zelo tanke stene, je pa super za sušenje.

Objavljeno: So Nov 18, 2017 9:41 am
Napisal/-a Zelenc
Tabasco je manjši, drobnejši in ima po mojem mnenju manj okusa. Cayenne je zelo fajn čili.

Ampak a nisi govoril o pokončnih plodovih?