Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Tako je tipicno za vijolicnega: spodaj dela, kup malih strokov. Ostali preklarji imajo spodaj manj ali nic. Pri meni za hiso do 2m nic.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Lani sem prvič posejal Justo ( visok - za zrnje ). Bil navdušen nad zrni in pridelkom. Večino sem ga pobral svežega in ga dal v skrinjo. Imel sem 8 ali 10 prekel.
Letos sem ga posejal k 16 preklam ... in katastrofa. Pridelka bo morda enkrat za skuhat.
Rastline je napadla neka bolezen ( fižolova rja ?! ); listi so se začeli sušiti od spodaj navzgor. Zrasel je sicer visoko, ampak na koncu so ostali skorajda samo še goli poganjki, le na vrhu je bilo še malo zeleno.

Razmišljam, da bi opustil visoke fižole za zrnje ... ?!
Odgovori