Prvo letošnje ceplenje. Breskev benedicte na divjaka slive, ki sem ga konec poletja zbasal v teglc. V drvarnici, kjer sem ga imel shranjenega, je bilo toliko topleje, da je začel brsteti, tako da je bil goden za obglavljenje
Ja, tole ulončevanje slive in hitro spomladansko cepljenje se ful dobro obnese tudi za marelice._________________Aljaž Plankl http://vrtbrezprekopavanja.si/
Po moje je še čas za cepit. Verjetno tudi odvisno katero vrsto sadja. Važno, da ti cepiči niso odgnali. Jaz sem cepil jablano pred nekaj dnevi. Bom probal tudi češnjo, ko utegnem.
Zunaj ima že vse liste. Vejice so pa v hladilniku. Verjetno sem že zamudil. Predvsem mislim češnjo, jabolko, hruško._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Ne, po moje, če so cepiči še v mirovanju, lahko cepiš. Pa saj nimaš kaj izgubiti. Poizkusi in potem čez nekaj mesecev poročaj. Bo dobrodošla izkušnja za vse.
Cepiš lahko kadarkoli, ko je cepljeno drevo v vegetaciji(ozeroma tik pred njo). Važno samo, da so brsti na cepiču zaprti(komot lahko cepič odrežeš tudi konec maja, saj ima skoraj vsaka veja kakšen brst, ki ni odgnal).