Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Ne vem sicer, če gre za isto stvar: pred leti sem dobila iz Indije potaknjenec hibiskusa. Po zagotovilu prinašalke gre za hibiskus, katerega cvetovi se uporabljajo za čaj.(zato sklepam da gre za isto vrsto). Lepo mi raste, visok je kak meter in pol, cvetovi so enostavni, z dolgimi prašniki. Občutljiv je na hlad, tako da ga jeseni hitro umaknem v notranjost, pozimi pa gre skupaj z evkaliptusum (isti vir Indija), zadnji na prosto._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Mislim, da je hibiskus za čaj Hibiscus sabdariffa. Ima res katera od vaju to vrsto doma? Videl sem ga nekajkrat v ljubljanskem botaničnem vrtu, ampak ni ravno uspeval ... Confused
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala Greeny, saj sem vedno dvomila, da je pravi. Po slikah bi rekla, da je moj kitajski, ima drugačno rast kot sabdariffa, steblo ni rdečkasto, barva cvetov je bolj oker kot rdeča.No lep pa je vseeno. Ko bo cvetel, bom poslikala._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Obstaja tudi Hibiscus subdantta - je mogoče ta? Imenujejo jo tudi "rosella", je za napitke, marmelado... o tem smo že enkrat, kaki dve leti nazaj.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

A bi kdo vedel,ko sem spomladi prinesla ven hibiskus je bil kar ok in tudi listi lepi.Sedaj pa po več kot enem mesecu ni od njega nič,je še vedno isti niti lista ni pognal.Na istem mestu kot lani,pognojen in v dobri zemlji.Zakaj nič ne odganja?_________________LP
E.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvi letošnji cvet. Lanska sadika od MFranca.

Geisha, kako je s tvojim hibiskusom? Ti zdaj raste?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prva sta zacvetela grmička z rdečimi cvetovi.Vzgojena doma iz semena (Iva, Darso) Vse druge še čakam.

Uporabniški avatar
Plamenka

O, kako sta lepa! Jaz na rdeče cvetove še čakam.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kako veliki in lepi cvetovi!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka