Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
-
Ne vem sicer, če gre za isto stvar: pred leti sem dobila iz Indije potaknjenec hibiskusa. Po zagotovilu prinašalke gre za hibiskus, katerega cvetovi se uporabljajo za čaj.(zato sklepam da gre za isto vrsto). Lepo mi raste, visok je kak meter in pol, cvetovi so enostavni, z dolgimi prašniki. Občutljiv je na hlad, tako da ga jeseni hitro umaknem v notranjost, pozimi pa gre skupaj z evkaliptusum (isti vir Indija), zadnji na prosto._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Mislim, da je hibiskus za čaj Hibiscus sabdariffa. Ima res katera od vaju to vrsto doma? Videl sem ga nekajkrat v ljubljanskem botaničnem vrtu, ampak ni ravno uspeval ...
-
Obstaja tudi Hibiscus subdantta - je mogoče ta? Imenujejo jo tudi "rosella", je za napitke, marmelado... o tem smo že enkrat, kaki dve leti nazaj.