Stran 85 od 158

Objavljeno: Ne Jul 20, 2014 11:31 pm
Napisal/-a mfranc
Pajo, je to tole? http://www.theproduceguide.com/doitem.php?pnum=358

http://de.wikipedia.org/wiki/Dutch_Red

Naj bi bil zelo "nežen" .

LP_________________mfranc

Objavljeno: Ne Jul 20, 2014 11:40 pm
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
Zanimivo! Se pravi, da je si delal v razmerju: 2 breskvi, 1 čili? Koliko skovillov približno pa ima ta čili?

Ne ni tako hudo. Ker potem vse meni ostane to pa potem ni fer do ostalih, ki isto marajo marmelade._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 11:24 am
Napisal/-a Gringo
pajo je napisal/a:
Ker sem danes zgodaj zaključil z tekom in ker sem imel na voljo dobre breskve iz Vipave sem se šel malo igrat.
Ratalo pa je tole:
Breskve in Dutch chili

Kar nekaj marmelade sem že skuhal ampak tale pa prekosi vse ukuse do sedaj. Prva liga!


Pajo

lahko še kratek zapis recept oz. postopka?

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 11:26 am
Napisal/-a mfranc
sqjam je napisal/a:
Se celi plodovi lepo posušijo v senci na prostem al splesnijo?

namreč ideja je, da bi se jih nanizal na vrvico in posušilo. Morda bi bilo pametneje, če bi jih razpolovil?


Če misliš te "debelostenske" bombe, ni šans da bi jih v celinski klimi naravno posušil; še prepolovljene ne.
Pri nas se celi kvečjemu posušijo čilija tipa Cayenne. Habanere sušim na podstrehi, kjer temperatura naraste na 50 °C in to najmanj prepolovljene.
Gre z poletnim obiranjem, jesenske moram ponavadi dosušiti z električnim sušilnikom.

LP_________________mfranc

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 11:45 am
Napisal/-a pajo
Gringo je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Ker sem danes zgodaj zaključil z tekom in ker sem imel na voljo dobre breskve iz Vipave sem se šel malo igrat.
Ratalo pa je tole:
Breskve in Dutch chili

Kar nekaj marmelade sem že skuhal ampak tale pa prekosi vse ukuse do sedaj. Prva liga!


Pajo

lahko še kratek zapis recept oz. postopka?

Nič posebnega. Sladkor, pa tista zadeva, da se vse skupaj malo strdi, limona in to je to. Čili pa kolikor komu paše. Stvar posameznika. Delaš ali samo za sebe ali pa še za koga._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 11:48 am
Napisal/-a Gringo
Delal bi zase.
Moram samo kvalitetno breskev nabaviti.
Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen).
To bi res poskusil.

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 12:14 pm
Napisal/-a Plamenka
Jaz sem omenila tako razmerje, ker sem sklepala po sliki.

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 12:34 pm
Napisal/-a pajo
Gringo je napisal/a:
Delal bi zase.
Moram samo kvalitetno breskev nabaviti.
Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen).
To bi res poskusil.

Ne to sem samo tako slikal. Zakaj semena ven? Ne se hecat. Pusti jih notri. Ali pa kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 1:07 pm
Napisal/-a Gringo
Imam doma 4 lepe večje breskve in razmišljam koliko čilija bi dal.
Morda 1 habanero, samo da ne bo preveč. Smile

Objavljeno: Po Jul 21, 2014 1:10 pm
Napisal/-a pajo
Ti samo naredi tako. Če pa ne boš mogel dol spraviti se pa javim za njo. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.