Stran 85 od 86

Objavljeno: So Nov 18, 2017 8:35 pm
Napisal/-a laksikon
Zelenc je napisal/a:

Ampak a nisi govoril o pokončnih plodovih?


saj zdaj ne vem več iz teh slik po netu, nekje sem videl opisan Tabasco in je imel vse plodove pokončno, drugje pa delno vodoravno in navzdol.
Ja, sem prebral tudi drugje, da Tabasco ni nič kaj poseben čili.
Potem je verjetno podobno tudi za Bird's Eye ipd., ker je iz iste družine.

Objavljeno: Po Nov 20, 2017 10:57 am
Napisal/-a goIdhorn
Bird's Eye ima manjše plodove in je kar močan.

Objavljeno: Če Nov 23, 2017 9:21 am
Napisal/-a Žlehtnoba
No, vse rastline so pripravljene na zimo - porezane & zasmoljene, nekatere tudi podarjene (ker počasi zmanjkuje prostora za vse lonce). Je pa hec - sicer ne čisto vse - začele so ponovno zeleneti. Jim je morda še vedno pretoplo? Dal sem jih na nekih 16-17°C pa v polsvetel prostor. No, tega "novega zelenja" nisem mislil porezati; ima kdo še kako izkušnjo s tem?_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Če Nov 23, 2017 9:40 am
Napisal/-a figula
Samo to, da se na "oživljenih" rastlinah in novih listkih rade naselijo uši. Spremljaj situacijo in po potrebi ukrepaj.
Če jih pravočasno opaziš, jih lahko odpraviš že z "ročnim mečkanjem" Wink

Objavljeno: Če Nov 23, 2017 10:22 am
Napisal/-a brbr
Moji čiliji v loncih so še vedno na terasi v improviziranem PVC šotorčku. Hec je, da so se takoj, ko sem jih spravila v ta šotorček, pojavile uši, a se s tem ne obremenjujem, ker jih ne mislim prezimovati. Rastline so še dobro obložene s plodovi, ki počasi dozorevajo. Sem pa včeraj med zalivanjem opazija, da vse rastline iz zalistkov poganjajo nove vejice. Tako mislim, da ni stvar v temperaturi (moji gotovo nimajo 17st), ampak mogoče v bioritmu rastlin. Pri veliko rastlinah, sem namreč opazila, da potem, ko so naradile semena/plodove, po določenem času začno na novo odganjati._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Če Nov 23, 2017 11:59 am
Napisal/-a pajo
Žlehtnoba je napisal/a:
No, vse rastline so pripravljene na zimo - porezane & zasmoljene, nekatere tudi podarjene (ker počasi zmanjkuje prostora za vse lonce). Je pa hec - sicer ne čisto vse - začele so ponovno zeleneti. Jim je morda še vedno pretoplo? Dal sem jih na nekih 16-17°C pa v polsvetel prostor. No, tega "novega zelenja" nisem mislil porezati; ima kdo še kako izkušnjo s tem?

16 - 17 stopinj je občutno pre toplo in boš 100% kasiral uši v to bodi prepričan.Potem pa bo veselica._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Nov 23, 2017 12:46 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Ok, hvala vsem za nasvete, izkušnje, ideje... palec gor_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Pe Nov 24, 2017 4:52 pm
Napisal/-a goIdhorn
Da malo prekinem to mrtvilo na forumu Twisted Evil

Danes sem oddal zadnje naročilo za semena v prihodnji sezoni. Skupaj s starimi je nastal kar dolg seznam:

Cherry Bomb
Satan’s Kiss
Buena Mulata
Fish Pepper
Thai Compact
Chinese 5 Color
Bird Eye Demon
Ljuti – Balkan
Thai super chile
Thunder Mountain Longhorn
Habanero Chocolate
Habanero Red
Habanero Orange
Habanero White
Fatalii Chocolate
7 Pod Brown
7 Pod White
Bhut Jolokia White
Bhut Jolokia Red
Lemon Drop
Maules Red Hot
Aji Omnicolour
Aji Pineapple
Filius Blue
Penis Pepper Yellow
Penis Pepper Red
Serrano Tampiqueno
Pepino Red
Cayenne Red
Cayenne yellow
Satan’s Kiss
Orange Thai
Jalapeno Red
Super Chilli


Sicer pa sem sinoči iz zadnjega letošnjega pridelka naredil še dober liter omake. Na okenski polici imam še nekaj rastlin, ki dajejo nekaj od sebe za sprotno porabo, nekaj pa jih bom poskusil prezimit. Pred novim letom pa grejo semena v zemljo Razz

Objavljeno: Pe Nov 24, 2017 6:11 pm
Napisal/-a Zelenc
Fijuuu... Z vsem spoštovanjem, pa vseeno me zanima kaj posamezniki počnete s toliko različnimi sortami. Jest sem se skozi leta osredotočil zgolj na max 5 sort ki mi ustrezajo in mi uspevajo. Vem kako jih bom uporabil in za mojo potrošnjo so super.

Hkrati pa verjamem da je "zbiranje" sort lahko tudi mamljiva reč, če imaš seveda dovolj prostora in vsekakor tudi časa.

Poleg izbranih sort za 2018 me mika da bi poizkusil spet z Cayenne sorto in Jalapenom. Tih dveh sort že dolgo nisem imel, všeč pa sta mi predvsem zaradi možnosti uporabe na žaru (Jalapeno) in vlaganju v kis (Cayenne). No, če mi bo prostor to omogočal. Čas je pa tako ali tako druga dimenzija pri vrtičkanju...

Objavljeno: So Nov 25, 2017 10:12 am
Napisal/-a Trocki
Zelenc je napisal/a:
Fijuuu... Z vsem spoštovanjem, pa vseeno me zanima kaj posamezniki počnete s toliko različnimi sortami.


Jaz imam isto cca 5 vsakoletnih favoritov, vendar tudi "sprobavam" nove sorte vsako leto in jih črtam/dodam na seznam. Very Happy