Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kdo jo pozna ?
Lahko bi bil tudi Arabis procurens, vsaj zelenje (blazinica) me bolj spominja nanj.
Če bo cvetje semenilo skoraj enako kot plešec, potem je Thlaspi, sicer bo pa potem Arabis.
Pa Arabis po cvetenju raste z "dolgimi" poganjki in se blazina kar močno širi, seveda če ima ugodne pogoje. Na pogled so ti poganjki bolj "cvernaste" strukture, ne vem kako naj drugače napišem.
Če bo cvetje semenilo skoraj enako kot plešec, potem je Thlaspi, sicer bo pa potem Arabis.
Pa Arabis po cvetenju raste z "dolgimi" poganjki in se blazina kar močno širi, seveda če ima ugodne pogoje. Na pogled so ti poganjki bolj "cvernaste" strukture, ne vem kako naj drugače napišem.
-
-
Super ime, hvala.
Baje užitno.
Še dve dodatni imeni iz anglo sveta:
- Betlehemska zvezda
- golobji drekci
https://www.pfaf.org/USER/Plant.aspx?LatinName=Ornithogalum+umbellatum
Baje užitno.
Še dve dodatni imeni iz anglo sveta:
- Betlehemska zvezda
- golobji drekci
https://www.pfaf.org/USER/Plant.aspx?LatinName=Ornithogalum+umbellatum
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Črt, sem prav vesela, da si tole vprašal. Sem že sama nameravala. Polno jih je okrog vrta v okolici Golnika, ravno zdaj so v polnem cvetju. Zemlja je tam težka, ilovnata. In tudi iz otroštva sem imela v spominu ptičje mleko.
Še tvojo povezavo pogledam, mogoče dobim idejo za brezplačno malico _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Še tvojo povezavo pogledam, mogoče dobim idejo za brezplačno malico _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
muha je napisal/a: |
Tole rastlinico je lani poslikal oldi: Tudi meni je prinesel lepo blazinico. Ravnokar cveti: Iščeva ime zanjo. Juglans, računam nate, da jo poznaš. |
Izgleda, da le bo Arabis procurens = repnjak, kajne Juglans?
Takle je, ko odcveti
Takole se razrašča:
Nazadnje urejal/a muha 02 Maj 2018 12:56; skupaj popravljeno 1 krat