Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sejanca sta istih staršev in semen iz istega šipka, vsak je vzklil iz svojega semena. Desni sicer še ni razprt, ampak če bi imel kaj vonja v sebi, bi ga že morala zavohati. Poleg tega je veliko manjši cvet, najbrž ne bo zmogel niti 3 cm v premeru, venčnih listov pa tudi ne bo kaj prida. Tudi barva bi bila težko bolj dolgočasna. Bi mi moral pokazati kakšen hud zakladek na sredini, da bi me navdušil Smile .
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Melona in Poezija, krasne vrtnice! Very Happy Čestitam! In se postavljam v vrsto, ko se bo kaj razmnoževalo. Very Happy
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Aye-Aye, pa kar brez skrbi, pri meni še nobene hude vrste Wink .

Plamenka, kaj smem vzeti besedo nazaj Smile ? Ravno tak luzer pa ni, kot sem mu napovedovala. Saj cvet res nima niti polne 4 cm v premeru, ampak je pa razvil nežen vonj po vijolicah in barva je tudi kar zanimiva. Ga bom opazovala, kako mu bo šlo. Zdaj se mi zdi zanimiv za nadaljnje žlahtnjenje.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Melona, ti imaš pa srečno roko! Prav lep cvet in še nežen vonj...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Geisha, Aye-Aye hvala, lepo da so vam všeč.

Melona prav lepa je in nenavadnih barv. Počakaj se bo še precej dodelala. Rogin mi je rekel: Nikoli ne kritiziraj svojih vrtnic! Malo morava bremzati kdaj....

Tale človeška ribica očitno ve, da ima tako ime, da se spodobi da teži k približku barve ribice. Tako zgleda starejši cvet- prva slika.

Novi cvet danes

Tale tukaj je žlahtneni sejanec Borut's Power iz leta 2014, mati Rosa Multiflora, oče neznan. Od daleč izgleda ta grm običajno, kot kak šipek. Opazijo se le belkasti cvetovi. Ko pa prideš bliže te poboža z barvami. Letos so barve močnejše in več je bledo marelične barve. Lepo diši. Sama nežnost. Tudi ta ima zgodbo, tako z opraševanjem kot imenom. Enkrat bo to zapisano, to vem. Upam da mi bo uspelo začeti žlahtniti z njo še letos, še malo pa bo nehala cveteti, saj ne ponavlja.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Čudoviti! Pri prvi me prevzame ta krasna oblika popka. Pri drugi pa barve, koliko odtenkov, moji najljubši! In lep grm je.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Na teh slikah je Proteus je prava princeska z bogatimi krili.
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Lep grmiček, lepa oblika cvetov in čudovito prelivanje barv. Bravo!
Uporabniški avatar
Melona

Še en OP Blue for you; višina 8 cm, premer cveta dobre 3 cm, vonj komaj zaznaven, venčne liste preštejem kasneje. Na prvi pogled je bolj podoben mačehci. Šibak je.

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Lep, lep!
Odgovori