Stran 88 od 158

Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 2:58 pm
Napisal/-a pajo
Gringo je napisal/a:
Pajo

če se ti bo kdaj dalo bi bilo zelo zaželjeo da recept napišeš za telebane, npr. kot na coolinariki. Smile
to naštevanje je bolj tako... Smile

Saj sem en velik loj. Priznam. Veš to je nekaj podobnega kot me sprašujejo za superge za tečt. Katere naj jim svetujem? Tisto kar meni paše je vprašanje kako bo tebi.
Takole Pol limete stisnjen sok,sladkor in sol nekje velika žlica,velika čebula,strok česna,poper mleti kakor ti paše ,enako velja za rožmarin in baziliko. Za mene ne smeta prevladovati. Kis Rolling Eyes okoli 2 dc.Aha paradižnik saj sem vedel ,da sem nekaj pozabil . Imel sem male rumene. Mislim, da bo to vse.Kuhaš pač odvisno kako gosto želiš. Pa sem res 1 butelj. Čiliji! Kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 5:26 pm
Napisal/-a pajo
Še vprašanje. Tole kar imam v rastlinjaku so že bolj kot ne ... vse samo čiliji ne. Imam občutek, da voda niti slučajno ne pride do koprenin. Sedaj: se lahko zvečer ko se malo shladi čilij zalije kar po vrhu z vodo, ki je že cel dan stala v sodu? Lahko rastline uničim? Od spodaj ne morem ročno nič več zalivati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: So Jul 26, 2014 12:55 am
Napisal/-a Plamenka
Najbrž jih ne boš uničil, saj prenesejo tudi dež.

Kateri pa so tisti čiliji v posodi, iz katerih si naredil omakco? Tako lepe rumene barve ti je uspela. Jaz sem jo letos naredila iz Aurore, ker drugih takrat še nisem imela, pa brez dodatkov, pa je siva. Prvo leto sem dodala čilijem korenje, je bila živo oranžna. Letos nameravam delati omake iz vsake sorte posebej.

Objavljeno: So Jul 26, 2014 1:19 am
Napisal/-a mfranc
sqjam je napisal/a:
Tkole zgleda današnja bera Jalapeno TAM čilijev


No ja, saj ta mali so prav srčkani Laughing .

LP_________________mfranc

Objavljeno: So Jul 26, 2014 2:25 am
Napisal/-a Spiridon
sqjam je napisal/a:

Tkole zgleda današnja bera Jalapeno TAM čilijev


Zanimivi tile "češnjevci". Če ni bilo preteklega križanja, gre najbrž za mutacijo. Smile


LP

Objavljeno: So Jul 26, 2014 8:49 am
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
Najbrž jih ne boš uničil, saj prenesejo tudi dež.

Kateri pa so tisti čiliji v posodi, iz katerih si naredil omakco? Tako lepe rumene barve ti je uspela. Jaz sem jo letos naredila iz Aurore, ker drugih takrat še nisem imela, pa brez dodatkov, pa je siva. Prvo leto sem dodala čilijem korenje, je bila živo oranžna. Letos nameravam delati omake iz vsake sorte posebej.

Plamenka fora je barva paradižnika. Very Happy Čiliji pa so bili Jalapeno in Dutch chili hm pa še neki drugi. Ko sem testne zajčke spraševal česa je premalo ali preveč Razz ... Nič! Samo, da za Mild zadevo preveč peče. No potem je napaka a ne?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Ne Jul 27, 2014 4:17 pm
Napisal/-a Spiridon
No, da ji ne bom samo gledal kako mi rastejo na oknih in zorijo... Vocher bomb na način, kot jih pripravljajo v pokrajinah na jugu Italije: Peperoncini piccanti ripieni



Wink Laughing

LP

Objavljeno: Ne Jul 27, 2014 5:04 pm
Napisal/-a voda
rocoto red-3tje leto. čez zimo postavljen v prostor, ki ne zmrzuje z relativno malo svetlobe. cca3 mesece nezalit. marca presajen v večji lonec in pognojen s konjskim gnojem. do pre 15-timi dnevi bil na prepišnem burjolikem mestu. marca presajen, sedaj na boljši poziciji, dela cvetove. lpvoda


Objavljeno: Ne Jul 27, 2014 5:15 pm
Napisal/-a Melona
Voda, občudujem ta uspeh. Lani sem namreč pogumno navlekla na zaprto teraso šest čilijev. V ta največjih loncih, da sem skoraj dušo spustila. Veš, koliko je še živih? Eden, Bishop's Crown. In prosim, hvaležnost pa taka! Šele prve cvetove nastavlja! Drugi, sejani letos, se počasi barvajo. Torej, iskrene čestitke, jaz bom morala pa še malo v šolo.

Objavljeno: Ne Jul 27, 2014 7:06 pm
Napisal/-a pajo
Voda tvoji čiliji delajo v trastlinjaku čudeže!!! Hvala! ole_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.