Stran 88 od 98
Objavljeno: Pe Okt 21, 2016 11:40 pm
Napisal/-a choco_chili
Pajo a pol je ratalo z "Sample" al si kaj drugega napisal na paket? Sploh pa ne dvomim, da ne bi bili zadovoljni z omakami ;)
Objavljeno: So Okt 22, 2016 5:32 pm
Napisal/-a pajo
choco_chili je napisal/a: |
Pajo a pol je ratalo z "Sample" al si kaj drugega napisal na paket? Sploh pa ne dvomim, da ne bi bili zadovoljni z omakami ;) |
Je šlo čez brez problemov. In celo. Ko sem pa v Fužine 1 pasto poslal pa zavito v mehurčke, da me je še žena spraševala če je bomba notri, da tako zavijam je prišlo pa razbito!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Sr Okt 26, 2016 8:34 pm
Napisal/-a Zelenc
Ja moji čiliji se še kar veselo barvajo. Sem jih nekaj iz senčne vrtne lokacije prestavil v teglce in dal na južno stran balkona. Namenjeni so za zimsko spanje, ostali pa gredo tekom praznikov v večna lovišča. Tokrat zimovalčkov ne bom obrezoval, bom pa opazoval njihovo dogajanje glede na to, da sta dva v vrtni zemlji, dva pa v umetnem substratu.
Objavljeno: Če Okt 27, 2016 1:30 am
Napisal/-a Dajmar
[quote="goIdhorn"] Zelenc je napisal/a: |
Imate čilije še zunaj? |
Bishops Crown
Če kdo rabi?
Objavljeno: Če Okt 27, 2016 10:01 am
Napisal/-a pajo
Ja jih je še kar nekaj od različnih Habanerotov dalje ter Queen Lourie. Vse še super deluje in tudi na barvi še pridobivajo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Pe Okt 28, 2016 3:41 pm
Napisal/-a mfranc
Imam dilemo, uporaba čilija iz zamrzovalne skrinje za pripravo čili omak.
Kaj izkušenj, med drugim tudi kdaj je bolje čilije vsak v grobem narezati, pred zamrznitvijo ali potem?
Pajo, choco_chili in ostali?_________________mfranc
Objavljeno: Pe Okt 28, 2016 4:38 pm
Napisal/-a brbr
Izkušenj nimam. Moje prepričanje pa je, da dvakratno konzerviranje hrane ni dobro - samo siromaši shranek. Zna biti, da je shranek okusen, vendar jedcu razen okusa ne da toliko, kot, če bi bil predelan samo enkrat.
Pravijo, da je naša hrana v bistvu sončna energija shranjena v rastlinah, živalih (več je imajo, kvalitetneje nas nahranijo) in, da z zmrzovanjem to sončno energijo uničimo (ali vsaj znatno zmanjšamo). Zato bolj priporočajo sušenje, pasteriziranje, soljenje, kisanje,.... Recimo: bilo bi zanimivo čilije kisat. Me prav zanima, kaj bi nastalo._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Pe Okt 28, 2016 5:14 pm
Napisal/-a pajo
mfranc je napisal/a: |
Imam dilemo, uporaba čilija iz zamrzovalne skrinje za pripravo čili omak.
Kaj izkušenj, med drugim tudi kdaj je bolje čilije vsak v grobem narezati, pred zamrznitvijo ali potem?
Pajo, choco_chili in ostali? |
Nikoli niti probal nisem. Samo frišni pa dokler so pač so. Ja delajo pa nekateri in pravijo, da je v redu._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Pe Okt 28, 2016 10:52 pm
Napisal/-a choco_chili
Tako kot Pajo, tudi sam uporabljam samo sveže. Zamrznjenih nisem še nikoli, pa tudi skrinje nimam oziroma zmrzovalnika, da bi jih zamrznil.
Drugače jih pa ta veliki proizvajalci sigurno uporabljajo zamrznjene. Že dalj časa spremljam enega japonca Takukondo, ki ima večji nasad habanerov na Japonskem in jih konec sezone zamrzne skoraj cca 500 kg, da lahko potem sproti kuha omake. Smo s sodelavci že probali njegove omake, saj smo se zmenili za zamenjavo in mu poslali naše on pa nam njegove in so res dobre.
http://www.mellowhabanero.com/english/home.html
Redno spremljam njegov Instagram profil in tukaj je na sliki 150 kg spravljenih v skrinjo. Jih pa s posebno mašino pren naseklja na manjše kose.