Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Danes zjutraj je doživela prvo slano. Termometer kaže - 0,5 °C. Za jutri obetajo nekaj podobnega. Bom videla, ali je to še v mejah tolerance, ali pa se bo morala posloviti. Letos se je že izkazala, tako, da to ne bi bil prevelik udarec, vseeno pa bi bilo fino, če bi zdržala, ker se obetajo toplejša jutra.
Prve v kleti (20°C) že delajo kalčke. Sproti jih lomim. Večina je na severnem balkonu, zaščitena pred jutranjim mrazom.
Prve v kleti (20°C) že delajo kalčke. Sproti jih lomim. Večina je na severnem balkonu, zaščitena pred jutranjim mrazom.
Jaz sem včeraj zvečer, ko se je nakazoval mraz, pobral nižje viseče plodove. Čajote imam namreč napeljane na jablano. Za eno malo gajbico jih je bilo. Ker je lokacija taka kot eno mini mrazišče, je preventiva boljša kot...
Še eno noč preživimo, potem smo spet dobri za nekaj časa. Aja, imeli smo okoli 2 stopinji, potem je megla rešila nižanje in smo šli gor na 3.
Še eno noč preživimo, potem smo spet dobri za nekaj časa. Aja, imeli smo okoli 2 stopinji, potem je megla rešila nižanje in smo šli gor na 3.
crtj: je kaj od pridelka? Kdaj si jo posadil v lonec? Po mojih izkušnjah mora to biti pri nas najkasneje do srede aprila, še bolje do srede marca. Na prosto pa, ko dopuščajo vremenske razmere.
Takele so pri meni posledice le nekajurne zmrzali - minus 0,5 °C. Pomrznili so predvsem mladi listi na površini. Kar se je skrivalo spodaj, je ostalo nedotaknjeno. Prizadet ni bil noben plod:
Takele so pri meni posledice le nekajurne zmrzali - minus 0,5 °C. Pomrznili so predvsem mladi listi na površini. Kar se je skrivalo spodaj, je ostalo nedotaknjeno. Prizadet ni bil noben plod: