Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Jummy, tole bo pa pojedina že v roku parih dni. Sem kar fovš - prijetno fovš
Moji balkončkarji imajo vsi po vrsti že bunkice, tekmovanje za prvi zreli plod bo med sortami Pendulina Orange, Gold Nugget in Whippersnapper, ki so že vsi velikosti češnje ali malo več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Moji balkončkarji imajo vsi po vrsti že bunkice, tekmovanje za prvi zreli plod bo med sortami Pendulina Orange, Gold Nugget in Whippersnapper, ki so že vsi velikosti češnje ali malo več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Resne izkušnje s paradajzki si nabiram šele od letos. Prvi balkončkar je bil odtrgan na osnovi rjavenja peclja in probavanja kdaj se odlomi. Ali je probavanje na otip sploh rešitev, da ni celo vir kakega propadanja, sploh so pa eni že zreli še kar čvrsti, drugi pa mehki. Za Indigo sem nekje tule prebral, da se moraš uleči pod njega:) , zakaj? verjetno zaradi barve v spodnjem delu.
Skratka kako določate kdaj trgate?
Skratka kako določate kdaj trgate?
Ivčk, saj bo kmalu tudi pri tebi. Ampak pričakovanje, da po doglem času poskusiš svež, domač paradižnik, je vsako leto veliko.
Oldi, kaj naj bi propadlo, če paradižnik, ki je tik predtem, da dozori, narahlo stisneš? Saj ga ne zmečkaš in ne raniš. Tako ali tako ga pa najkasneje v parih dneh poješ.
Saj v glavnem že po barvi vidiš, kdaj je zrel. Razen pri nekaterih zelenih, pri teh se pa res zaneseš lahko le na otip. Nekateri so res trdi tudi, ko so zreli, na primer Sprite. Tudi Indigo Rose je bolj trd. Pri teh se orientiraš po barvi.
Oldi, kaj naj bi propadlo, če paradižnik, ki je tik predtem, da dozori, narahlo stisneš? Saj ga ne zmečkaš in ne raniš. Tako ali tako ga pa najkasneje v parih dneh poješ.
Saj v glavnem že po barvi vidiš, kdaj je zrel. Razen pri nekaterih zelenih, pri teh se pa res zaneseš lahko le na otip. Nekateri so res trdi tudi, ko so zreli, na primer Sprite. Tudi Indigo Rose je bolj trd. Pri teh se orientiraš po barvi.
Krasno Plamenka, kar lušte si mi naredila, ni ga čez domačega. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Plamenka je napisal/a: |
Za zajtrk sva z možem pojedla še tri. Potem sem se pa spomnila, da še nisem pobrala semen. Ponavadi jih poberem iz prvih plodov, zdaj bom pa morala nekaj časa čakati. |
Sam nimam teh skrbi ker vse skupaj šele lepo cveti. Čilije si pa po mojem prav tako že morala probati?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Pajo, čiliji so bolj počasni. Mraz jih je precej zaustavil, medtem ko so paradižniki takrat kar pohiteli. Zdaj so pa čiliji zelo različni, eni visoki, drugi še zelo nizki, eni cvetijo, drugi ne...Samo Aurora je imela plodove že nekaj časa nazaj, drugi še nič, res pa nisem gledala vsakega posebej. Ker sem prehlajena, sem danes utrgala še zadnje tri, a Aurora je bolj švoh glede pikantnosti.
Oldi, ponavadi poberem semena paradižnikov iz prvih plodov, ker je manj možnosti križanja in da kasneje ne pozabim.
Oldi, ponavadi poberem semena paradižnikov iz prvih plodov, ker je manj možnosti križanja in da kasneje ne pozabim.