Stran 90 od 148
Objavljeno: Ne Jun 08, 2014 4:18 pm
Napisal/-a Plamenka
Po moje kar v ene dveh dneh. Nekaj kroglic je že mehkejših na otip. Kdaj boste pa vi Kimberly?
Objavljeno: Ne Jun 08, 2014 4:20 pm
Napisal/-a Ivčk
Jummy, tole bo pa pojedina že v roku parih dni. Sem kar fovš - prijetno fovš
Moji balkončkarji imajo vsi po vrsti že bunkice, tekmovanje za prvi zreli plod bo med sortami Pendulina Orange, Gold Nugget in Whippersnapper, ki so že vsi velikosti češnje ali malo več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Po Jun 09, 2014 1:55 am
Napisal/-a Oldi
Resne izkušnje s paradajzki si nabiram šele od letos. Prvi balkončkar je bil odtrgan na osnovi rjavenja peclja in probavanja kdaj se odlomi. Ali je probavanje na otip sploh rešitev, da ni celo vir kakega propadanja, sploh so pa eni že zreli še kar čvrsti, drugi pa mehki. Za Indigo sem nekje tule prebral, da se moraš uleči pod njega:) , zakaj? verjetno zaradi barve v spodnjem delu.
Skratka kako določate kdaj trgate?
Objavljeno: Po Jun 09, 2014 2:09 am
Napisal/-a Plamenka
Ivčk, saj bo kmalu tudi pri tebi. Ampak pričakovanje, da po doglem času poskusiš svež, domač paradižnik, je vsako leto veliko.
Oldi, kaj naj bi propadlo, če paradižnik, ki je tik predtem, da dozori, narahlo stisneš? Saj ga ne zmečkaš in ne raniš. Tako ali tako ga pa najkasneje v parih dneh poješ.
Saj v glavnem že po barvi vidiš, kdaj je zrel. Razen pri nekaterih zelenih, pri teh se pa res zaneseš lahko le na otip. Nekateri so res trdi tudi, ko so zreli, na primer Sprite. Tudi Indigo Rose je bolj trd. Pri teh se orientiraš po barvi.
Objavljeno: Po Jun 09, 2014 10:43 pm
Napisal/-a Plamenka
Prvo trgatev sem opravila kar danes, ni imelo smisla čakati. Whipesniperja imam prvič. Je zelo okusen.
Objavljeno: To Jun 10, 2014 9:54 am
Napisal/-a Darso
Krasno Plamenka, kar lušte si mi naredila, ni ga čez domačega. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: To Jun 10, 2014 10:52 am
Napisal/-a Plamenka
Za zajtrk sva z možem pojedla še tri. Potem sem se pa spomnila, da še nisem pobrala semen. Ponavadi jih poberem iz prvih plodov, zdaj bom pa morala nekaj časa čakati.
Objavljeno: To Jun 10, 2014 12:29 pm
Napisal/-a Oldi
Je pomembno kdaj vzameš semena?
Kako je z zrelostjo pri Indigu Rose in kaj rečete na metodo porjavelega in odlomljivega peclja?
Objavljeno: To Jun 10, 2014 3:09 pm
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a: |
Za zajtrk sva z možem pojedla še tri. Potem sem se pa spomnila, da še nisem pobrala semen. Ponavadi jih poberem iz prvih plodov, zdaj bom pa morala nekaj časa čakati. |
Sam nimam teh skrbi ker vse skupaj šele lepo cveti. Čilije si pa po mojem prav tako že morala probati?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: To Jun 10, 2014 3:18 pm
Napisal/-a Plamenka
Pajo, čiliji so bolj počasni. Mraz jih je precej zaustavil, medtem ko so paradižniki takrat kar pohiteli. Zdaj so pa čiliji zelo različni, eni visoki, drugi še zelo nizki, eni cvetijo, drugi ne...Samo Aurora je imela plodove že nekaj časa nazaj, drugi še nič, res pa nisem gledala vsakega posebej. Ker sem prehlajena, sem danes utrgala še zadnje tri, a Aurora je bolj švoh glede pikantnosti.
Oldi, ponavadi poberem semena paradižnikov iz prvih plodov, ker je manj možnosti križanja in da kasneje ne pozabim.