Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

metuljc je napisal/a:
Bi rekla, da imajo, ja. Sem bila danes v Svetu stekla, tako, na hitro štetje imajo nekje med 150 in 200 različnih steklenic in stekleničk. Lastnik je rekel, da nima pojma, koliko jih je res. Ampak, če tam nič ne najdeš, si pa res izbirčen. Rolling Eyes
Potem stoipi še okoli vogala v Emo trgovino, da dopolniš nakup s kakšno posodo, imajo tudi bogato izbiro, tudi na kg, kjer so cene res ugodne. Embarassed

Danes sem se zapeljal danes do Celja in v Svetu stekla našel točno to kar potrebujem Smile
Priporočane posode v sosednji Emo trgovini nisem kupoval, ker žal nimam kam z njo. Že kar nekajkrat sem staro proč zmetal pa se še kar nabira... Wink

LP
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, lepo, lepo, pa potem, ko bodo stekleničke polne, nam jih pokaži. Boš? Da vidimo, katere si izbral. Embarassed
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kej, saj si mislila, da nam jih pokaže v živo, a ne ? Wink
Če mu jih zmanjka, mu potem prinesemo nove. Lahko pa že prej pokaže prazne na slikah, da vidimo kaj imajo in kakšne so bile njegove potrebe. Bom tudi jaz nekaj rabil....
metuljc

Ja, ja, tako sem mislila, Bicikel. Wink
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Končno obarvan prvi plod Halblanger feferončka.

Tole rastlinco so pa starši prinesli iz Italije, pa nimam pojma katera vrsta je. Kdo ve?

Spiridon

@Trocki, spodnja je Etna - imam enake. Kar pošteno ostra, doseže do 65.000 SHU. Wink

LP
Spiridon

Bicikel je napisal/a:
Kej, saj si mislila, da nam jih pokaže v živo, a ne ? Wink
Če mu jih zmanjka, mu potem prinesemo nove. Lahko pa že prej pokaže prazne na slikah, da vidimo kaj imajo in kakšne so bile njegove potrebe. Bom tudi jaz nekaj rabil....

Torej, danes sem v Celju nabavil takšne stekleničke:

100 ml, cena skupaj z zamaškom: 0,50€ po komadu.
Priporočil mi jih je prijazen trgovec kot najprimernejše za omake, saj imajo premer grla enak kot literske steklenice in se zato dosti lažje polnijo (pa praznijo tudi!) kot one od Tabasca.
Če malo pomislim, se kar strinjam.
Zaenkrat so še prazne, ker bodoča vsebina komaj počasi pričenja zoreti:

Habanero

Mr. Green

LP
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Spiridon je napisal/a:
@Trocki, spodnja je Etna - imam enake. Kar pošteno ostra, doseže do 65.000 SHU. Wink

LP

Prodajalec je menda opozoril starše da ni za uživanje. Confused Sedaj pa ne vem ali naj probam enega ali ne. Ali prodajalec ni imel pojma ali pa so šprical z kakšnim strupom. Dilema.
metuljc

Trocki, močno dvomim, da bi bil kateri od čilijev strupen ali neužiten (če odštejem, da marsikateri za navadne smrtnike hudo preveč pečejo). PO moje je misli, da je le okrasni, saj take prodajajo kot okras. Ni pa nobenega razloga, da ga ne bi poskusil. Četudi bi bil s čim škropljen, te od tiste količine strupa ne bo pobralo (čeprav sem pravkar gledala Umore na podeželju, kjer so umirali zaradi strupenih rastlin, mi lahko verjameš Embarassed ).
metuljc

Spiridon, lušne stekleničke. Mislim, da si jih bom tudi jaz umislila, če bo kaj pridelka. Trenutno dobro kaže, a je vse zeleno ko kuščarnakvadrat.(Prijazni trgovec je bil pa najbrž Bine, lastnik).
Odgovori