Stran 90 od 98
Objavljeno: Sr Nov 02, 2016 8:18 pm
Napisal/-a mfranc
Pajo, nič ne bomo probali , saj sem že vzel za izziv, da bi imel zrele Rocoto za novo leto, iz več razlogov.
Sem pa teoretično skeptičen, da bi proba uspela, saj odtrgano sadje funkcionira popolnoma drugače kot še "pripeto" na sadiko.
Gledam pa zanimiv pojav. Jalapeno v enem loncu je nehal delati, zeleni plodovi se ne debelijo več, listje čedalje bolj vidno propada, na vrhu pa polno cvetov in popkov. Za razliko od drugega lonca z jalapeni, kjer je grm še lep, plodovi se še debelijo, pa brez cvetov ....
Sicer mi je poznano, da rastlina na "krepanje" odgovori z novimi cvetovi, ni mi pa jasno, zakaj je en (dvojni) grm zdrav, drugi pa ne. Pri istem tretiranju ._________________mfranc
Objavljeno: Če Nov 03, 2016 9:23 am
Napisal/-a goIdhorn
Zelenc je napisal/a: |
Jest sem včeraj pospravil vse, kar je bilo zunaj. Enostavno je vreme prišlo do točke, kjer so se čiliji bolj kot ne, matrali, da bi dozoreli. |
Od nedelje dalje se obeta prvi sneg do nižin. Začetek prihodnjega tedna pa temperature pod ničlo. Kar je še zunaj, bo hudič pobral...... Malo zgodaj, če se tole uresniči
Nov sneg/Padavine 144h /četrtek, 03.11. 07:00 do sreda, 09.11. 07:00:
Objavljeno: Če Nov 03, 2016 2:16 pm
Napisal/-a Plamenka
Te sem še potrgala, zdaj pa gredo sadike nepreklicno stran, čeprav jih je še kar nekaj ostalo gor. Sezona je bila zelo obilna, ozimnice je polno.
Objavljeno: Če Nov 03, 2016 5:55 pm
Napisal/-a figula
Plamenka, tiste vejice El remo se niso ukoreninile. Celo rastlino še imaš?
Objavljeno: Če Nov 03, 2016 6:31 pm
Napisal/-a Zelenc
Jest sem se letos prvič lotil kuhanja omak (manjši obseg - lastna poraba in za prijatelje). Od "nežnih" s paradajzom, do sadnih z mangom in "pure" omak za paralizacijo ustne votline... Nekaj sem jih tudi zmrznil, posušil, zmlel, namakal v olju, kisu ipd. Preizkušam pač veliko zadev, ker mi je tako všeč.
Pa me zanima - na prezimovalčkih imam še polno zrelih vragecov. Kakšne pa so kaj vaše izkušnje in navade? Česa se lotite z npr 60 zrelimi Habaneri?
Objavljeno: Če Nov 03, 2016 10:37 pm
Napisal/-a Plamenka
figula je napisal/a: |
Plamenka, tiste vejice El remo se niso ukoreninile. Celo rastlino še imaš? |
Škoda. Ne vem ali jo še imam, bom jutri pogledala in sporočim. Mož je polovico loncev že spraznil, pa ne vem, kje je začel. Sporočim jutri.
Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 12:38 am
Napisal/-a Spiridon
Zelenc je napisal/a: |
Pa me zanima - na prezimovalčkih imam še polno zrelih vragecov. Kakšne pa so kaj vaše izkušnje in navade? Česa se lotite z npr 60 zrelimi Habaneri? |
Hja, največ jih pojem surovih ob malici, nekaj zamrznem, da so potem pozimi za kuhanje omak, nekaj vložim v med... Možnosti je veliko.
Tako imenovanih "pure" omak iz capsicumov od Habanera navzgor se izogibam, ker zaradi prevelike doze capsaicina občutno pogrenijo, tega pa ne
maram. Pri teh sortah stremim za tem, da grenkobo "ubijem" z dodatki, medtem ko pekočina ostane nespremenjena.
Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 12:59 pm
Napisal/-a Plamenka
Figula, El Rema žal ni več.
Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 7:23 pm
Napisal/-a figula
eh, škoda
Objavljeno: Pe Nov 04, 2016 8:53 pm
Napisal/-a voda
brbr, v čilije sem dala kisat narezano zelje, kakšeno bo - sporočim.
sedaj vas prosim, če mi pomagate: ne najdem recepta polnjenja čilijev rotondo kalabreze (s tunino, inčuni, kapre..). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)