Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
-
- Prispevkov: 5228
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Danes sem potrgala vse obarvane plodove, ki so ostali od sprotnega obiranja, kadar delam čili omake. Precej plodov je objedenih, nekaj sem jih morala vreči v rjavo kanto. Ostalo je še veliko zelenih.
Zabava oz. Auria je tudi pri meni izredno obložen, moti me le, da se ramena zelo pozno obarvajo. Zato še razmišljam ali ga bom gojila tudi naslednje leto.
Zabava oz. Auria je tudi pri meni izredno obložen, moti me le, da se ramena zelo pozno obarvajo. Zato še razmišljam ali ga bom gojila tudi naslednje leto.
Danes sem dodala malo slik v že obstoječe teme.
Upam da vsak dan dodam malo in opišem še kakšno sorto.
Danes mi je mož z vedri pobiral.Končno so začeli lepo uspevati ,pa je tule dež in mraz.
Plodovi so začeli pokati,tako na prostem kot tudi v rastlinjaku .
Res sem srčno upala na dolgo in toplo jesen._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Upam da vsak dan dodam malo in opišem še kakšno sorto.
Danes mi je mož z vedri pobiral.Končno so začeli lepo uspevati ,pa je tule dež in mraz.
Plodovi so začeli pokati,tako na prostem kot tudi v rastlinjaku .
Res sem srčno upala na dolgo in toplo jesen._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Moji paradizniki se pa ze kak teden kompostirajo, pobral sem se zadnjo zalost, pobral nekaj semen in jih vrgel na kompost, zal jih je letosnje poletje fajn izmuclo in so zelo hitro se zaceli ze susit. Letos sem, sicer pri cilijih, na lastni kozi opazil, kaj pomeni zastrika in se odlocil, da naslednje leto obvezo bo vse pod zastirko taksno ali drugacno. Ne vem pa kako bi ocenil letosnjo letino, ali sem zadovoljen ali ne. Vsekakor sem srecen, ker sem imel veliko vrst, zahvala muhi, a po drugine vem kako oceniti pridelek, vsekakor so letosnji paradizniki bili vecji, najtezji je tehtal okoli 1200g, a mislim, da jih je bilo manj, tudi rastline so bile veliko nizje, komaj do metra in pol so prilezle, lani se spomnem, so bile anka cz 2 metra. Cesnjevci SS100 so letos slabo obrosili, verjetno ker so vzetaiz lanskih semen, pa sem bral da znajo dati manj naslednje leto booh.
Kakorkoli nekaj semen bom imel na voljo, ce bodo morda koga zanimala, ko bom jih do konca posusil in prip.objavim Listo_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Kakorkoli nekaj semen bom imel na voljo, ce bodo morda koga zanimala, ko bom jih do konca posusil in prip.objavim Listo_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Evo, danes sem zaključila z zunanjimi paradižniki. Debeli in rdeči so začeli pokati, zato se v loncu že kuhajo za mezgo (drugo leto mi ne bo treba nič kuhat ), zelene pa sem obrala, oprala v sodi bikarboni, posušila in podevala v gajbice na papir, da bodo počasi zoreli. Čeprav je listje zunaj že bilo črno in nagnito, verjetno bolezen na plodove še ni potegnila, upam. So pa v plastenjaku češnjevci in tudi debele sorte v odlični kondiciji, tako da bo še kar nekaj domačih solat (čeprav mi vsi pravijo, da jim paradižniki že na ušesa ven gledajo ). Ja, letošnja sezona je bila neverjetno uspešna. Pa še to: tisti zunanji paradižniki, ki niso bili pokriti in jih je toča zbila na tla, pa je pravo grmovje, čisto zdravo z obilico zrelih in zelenih - to sta sorti Polarbear in Istra._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Marijav,
isto pri meni. Tisti zunaj brez mreže, češnjevc, bil orgn potolčen od toče - je tako grmovje da dol padeš. In to zdrav. Pod mrežo sem jih pa tudi jaz včeraj pobrala, za razliko od tebe obtrgala in pošpricala. Nimam plastenjaka . Tu pa tam je že plesen, bomo pa vidli, kaj bo to deževje naredilo.
Irena
isto pri meni. Tisti zunaj brez mreže, češnjevc, bil orgn potolčen od toče - je tako grmovje da dol padeš. In to zdrav. Pod mrežo sem jih pa tudi jaz včeraj pobrala, za razliko od tebe obtrgala in pošpricala. Nimam plastenjaka . Tu pa tam je že plesen, bomo pa vidli, kaj bo to deževje naredilo.
Irena
Predvčerajšnijm sem pobrala glavni letošnji pridelek, ki je končal kot mezga (je bo dovolj do drugega leta).
Včeraj pa sem, zaradi slabih vremenskih obetov, pobrala preostale na pol zrele plodove. Na rastlinah, ki so zaenkrat še zdrave, je še precej zelenih plodov za katere upam, da bodo uspeli dozoreti, ko se vermena zjasnijo.
Paradižniki po večini niso razpokani, razen dveh sort (Black Cherry in mojih Zebric, za katere mislim, da so Zebra Black Cherry), katerih plodovi spominjajo na razkuhan kromir, tako so popokali._________________naredimo svet lepši
Včeraj pa sem, zaradi slabih vremenskih obetov, pobrala preostale na pol zrele plodove. Na rastlinah, ki so zaenkrat še zdrave, je še precej zelenih plodov za katere upam, da bodo uspeli dozoreti, ko se vermena zjasnijo.
Paradižniki po večini niso razpokani, razen dveh sort (Black Cherry in mojih Zebric, za katere mislim, da so Zebra Black Cherry), katerih plodovi spominjajo na razkuhan kromir, tako so popokali._________________naredimo svet lepši