Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cornus mas - rumeni dren

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Drevesce/grm se nahaja v Moravskih Topicah. Ga bom letos poslikala, da boste lahko ugotovili, ali je to dren in obiram drnulje, ali je kaj drugega._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Letošnje noro mokro poletje (za prekmurske razmere) je zelo podaljšalo nekatera cvetenja in zorenja.

Robide igrajo podaljške za vsaj en teden (in sodeč po zalogi še vsaj enega bodo), aktualno pa je tudi pri drenu, ker so naši najstarejši grmi šele zdaj pokazali prvih nekaj rdečih bunkic ob tem, da so strahovito obloženi.

Tako da letos so tudi pri nas dejansko dobre možnosti za septembrski dren. Ne bi si mislil, ampak tako je Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ha-ha, za protiutež tvojim preobloženim drenom: danes je odpadla zadnja, 17. (z besedo: sedemnajsta) drnulja z mojega balkonskega drena in sem jo svečano pojedla njami njami njami_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Obljuba dela dolg... Takole izgleda "moj prekmurski dren" danes, 4.9. Tak je vsako leto v začetku septembra...

20200904-102414 20200904-102433_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšno impozantno drevo za dren! poklon Kako ga obiraš, če sploh ga?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Res izgleda kot dren. Neverjetno ... morda pa ni navaden, divji, ampak kakšna žlahtna sorta.

Se priporočam za 1 kilogram ali pa vsaj pol. Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi v Lj. za blokom, kjer živim, drenu še ne odpadajo plodovi, kar pomeni, da še ni čisto zrel.
Na fotki je čisto običajen rumeni dren, zagotovo.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Mene pa zanima, kaj delate iz plodov. Moj debeloplodni je ponorel, veje se šibijo pod rdečo težo. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Marmelado, če je bila obilna letina. Nekaj idej.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zelo dobra marmelada, manj trpka, je, če dodaš drnuljam kakšno tretjino jabolk.
Odgovori