Voluhar

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Bicikel je napisal/a:
... Če govorimo zelo na splošno so koncev tudi v vinu, pa ga ljudje kar dosti konzumiramo.
Menda ga je več v belem in po njem raje boli glava. Pa tudi neka popevka poje, da "se po belem lažje bruha".
Sicer pa je res, da v rovu na vrtu ne more biti ne vem kakšna koncentracija, vsaj ne dolgo časa._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Bicikel je napisal/a:
No, pa saj teh žveplovih spojin ne boš jedel, ali ne? Če govorimo zelo na splošno so koncev tudi v vinu, pa ga ljudje kar dosti konzumiramo. Poleg tega se v konkretnem primeru nahajajo samo na eni točki, plin pa se razširi po rovih.

H2S bolj težko ostane na istem mestu, ker je nekako plinast. Malo je pa zraven še fosfina, ter amonjaka.
Sicer je to fino, ker zagifta žvau, kolikor jo ne zaduši že koncentracija C2H2.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po nekaj letih miru se je k nam spet od nekje priklatil voluhar, danes ga ni več. Jih ni čez staromodne pasti s svežim korenčkom. Res ne vem zakaj bi se matrali s karbidom, vodo in podobnim Confused ?
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Kakšna je staromodna past?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Poglej na strani 4. A je dobra tudi kaka druga, da je le pravilno nastavljena.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Ali ima kdo izkušnje z zaplinjanjem voluharjevih rovov z izpuhi iz mopeda, avta,...?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Že dolgo ne... Lahko mu nastaviš bezgove liste ali poliješ z bezgovo polivko. Preverjeno pomaga tudi česen.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Voluharji so radi v parčku ali celo v družinskem gnezdu. Odkrit rov je zato treba še nekaj dni zasledovati, če ga kdo zasipa. Danes sem v istem rovu ujela drugega. Oba sta bila od sile zajetna, komaj da sta se uspela stlačiti skozi zanko. Je pa zanimivo, da mu enako kot radič tekne tudi regrat. Tokratni rov sem odkrila ravno zaradi uvelega kapitalnega regrata.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Med brskanjem po internetu sem našla reklamo za RASTI hydro + voluhar stop.

Opis je kar čudežen: gnojilo, zadrževalec vlage in še voluharja naj bi odganjal kar nekaj let. Surprised

Namenjen je predvsem za sajenje drevnin in grmičevja pa tudi za zelenjavni vrt . Ima že kdo izkušnje z njim? Hydro granule = hydrogel poznam. Zdaleč ni bil tako učinkovit, kot so mu pripisovali prodajalci. Ampak "voluhar stop" kar za nekaj let? To se pa sliši vabljivo, kaj? Vsega pač ne moremo zamrežiti.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Eh, jaz sem letos kupila eno mehansko past v Slogi v Kranju: enkrat je šel mimo, ne da bi se ujel, samo zasipal, drugič se je raje preselil v drug rov, v tem rovu se spet ni hotel ujeti. Ko sem hotela past nastaviti četrtič, sem ugotovila, da je pokvarjena in se ne sproži več. Pa ni bila za pet evrov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori