Dinamični akumulatorji hranil in priprava rastlinskih gnojil

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

rukola, a veš da jih včasih tudi države financirajo.

Ker sem že našla raziskave, ki potrjujejo določene funkcionalnosti rastlin skupaj z napotki kako naj ljudje to pridelujejo in tržijo.
Priznam, da se mi je milo storilo Smile
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Vsako leto posušim zdravilne rastline iz okolja. ( gabez, koprive, rman, modranščico, sivko, rožmarin, šentjanževko, origano, regrad, trpotec, plahtico, kamilico, baldrijan, .....) Za čaje jih uporabljam tako, da jih sproti mešam glede tega, kaj želim z njimi pridobiti. Sedaj mi jih je ostalo veliko- letnik 2013 in 2014. imam jih v platnenih in papirnatih vrečkah in v kozarcih za vlaganje. Vse so označene. Kaj mi svetujete, kako naj jih uporabim za bogatenje tal in dobro rast rastlin? Prejšnja leta sem v marcu vse skupaj stresla v 500 l sod in naredila prevrelko, jo v aprilu redčila in polila po vseh površinah. Imam njivico, vrt, sadovnjak, travnik... skupaj kakih 3000 m2. Zaenkrat mi njivico sosed preorje, vrt pa prekopljemo. Sedaj razmišljam, da bi te stare čaje uporabila še kako drugače. Kaj mi predlagate? Kater način bi bil sedaj v maju najboljši? Kar nekaj površin bi še rada zasejala in zasadila- nisem še nič plodovk in šele malo korenovk.
figula

pozdravljena mil in dobrodošla med "kuharji" Smile čarovnica
Tvoj postopek dosedanjega ravnanja s suhimi zelišči je odličen. Za nove in drugačne načine je treba biti kreativen (kot pravi juglans) Laughing .

Sama sem naprimer letos vzela višek suhih zelišč in zdravilnih rastlin, čez zimo nabrano kavno usedlino in v prah zmlete jajčne lupine ter vse skupaj posula z bokaši posipom in bokaširala. To zmes dodajam pri presajanju v sadilno luknjo.
Žal je pri teh stvareh tako, da je težko poročat o expresno hitrih rezultatih Rolling Eyes lahko le rečem, da imam lepe in zdrave sadike in ostale rastline/dreveščka.

Ko bodo šle plodovke v teh dneh na vrt - bodo znova dobile pest te papice. Tudi tistim, ki so že v loncih, sem dala takšno popotnico za zdravo rast. Bomo videli, če bodo kaj "hvaležne" in bodo lepo delale Laughing Wink

Lahko si izmisliš drugačen način, bomo veseli novega branja in novih idej.

od kje pa si, da imaš polno madronščice? ta rožica mene muči, jao
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Najlepša hvala. Očitno bom še malo počakala, ker se moj posip še dela, še ni gotov. Kot praviš, sem nova na tem forumu in hitim ustvarjati pripomočke, ki jih ostali že pridno uporabljate.
Moji aktivatorji so zoreli 10 dni. Sedaj pa ugotavljam, da so zelo suhi, skoraj ni kaj za precedit. Kako bi bilo, če bi jim sedaj dodala malo deževnice, pustila še dan dva in nato precedila? Pojavilo se je malo bele plesni, ki sem jo potlačila nazaj v pripravek. Še enkrat hvala za vse tvoje nasvete, pozdrav!
figula

Te dni, ko je v zraku polno cvetnega prahu, bi raje ne priporočala deževnice. Vsaj moja je čisto rumena. Tako bi si lahko v pripravek zanesla elemente, ki jih tam nočeš imeti. Recimo.
Jaz bi sedaj raje dodala vodo iz pipe, ki je 24 ur odležala in je šel klor ven.

Naprej pa tako, kot si že nameravala Smile.

Daj v profil napiši od kod si, se mogoče lahko za posip zmeniva.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

figula je napisal/a:
Te dni, ko je v zraku polno cvetnega prahu, bi raje ne priporočala deževnice. Vsaj moja je čisto rumena. Tako bi si lahko v pripravek zanesla elemente, ki jih tam nočeš imeti. Recimo.

In kateri naj bi bili ti elementi?
figula

metuljc, tisti iz periodne tablice že ne. Če je koga ob uporabi te besede asociacija odnesla v to smer. Laughing

A ti veš, zakaj cvetni prah draži sluznice toliko ljudem? Da začnejo kapljati in curljati iz vseh obraznih odprtin?

Delamo tukaj rastlinske pripravke, ki z našo sluznico nimajo nič opraviti Question
To je le moj občutek in mnenje .... pravilno - nepravilno Question vzami ali pusti Laughing
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Tako, dodala sem kraj bivališča. Če ima še kdo kaj odvečnega , se priporočam. Lp Mil
figula

mil, malo si mi "od nog" Laughing . Če je kakšna možnost Ljubljana, se lahko zmeniva po zs Wink
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Imam nekaj vprašanj:
Kdo je jorkica- muca ali kokoš? (oprosti, sprašujem, da vidim, komu naj ponudim sirček....)
Kako pripravimi insekticid- imam kar nekaj česna, ki mi počasi klije in bi ga porabila.
Kako lahko uporabim neem v prahu?

Hvala, lp Mil
Odgovori