Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, tudi jaz sem to zemljo kupila v Kaliji. Bom poročala. So pa najbrž na nižji temperaturi, kot tvoji (nisem še dala zraven termometra) in ne bodo tako hitro zunaj.

Bobolino, če bo večina semen skalila, se bo našla kaka sadika.

Pajo, upam, da sem izbrala dovolj pekočih. Wink Letos sem imela večino bolj blagih, samo habanero je bil bolj pekoč, pa premalo sadik in sem vse porabila za omakce, za sušenje ni ostalo nič.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Evo, se priključujem Cool Laughing - danes sem v kaliji kupil Valentinovo zemljo Optimum in posejem samo za dva lonca Hot Wax; ostalo pa šele sredi februarja. Mogoče še za lonec, dva, prvih paradajzev Rolling Eyes .

Me pa že fovšija daje, ker boste imeli nekateri plodove kak mesec pred mano Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Brez skrbi, MFranc. nikakor te ne bomo mogli prehiteti. Very Happy Saj boš imel vsak čas plodove od lanskih čilijev, s Hot Waxom boš pa poskrbel, da boš imel zelo hitro plodove na letošnjih sadikah. Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če se že hvalite, doma imam še 3 paprike "voda" in en kup čilijev na lanskih sadikah. Torej? lasje pokonci
mfranc

Eeeh, kaj me ne zastopiste Rolling Eyes - mislil sem na pridelek iz letošnjih sadik Cool Laughing .

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Franci tudi letošnje boš znal tako pocartat Idea, da bo kar veselje. Si nepremagljiv, ni kaj. Very Happy_________________
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mfranc je napisal/a:
Evo, se priključujem Cool Laughing - danes sem v kaliji kupil Valentinovo zemljo Optimum in posejem samo za dva lonca Hot Wax; ostalo pa šele sredi februarja. Mogoče še za lonec, dva, prvih paradajzev Rolling Eyes .

Me pa že fovšija daje, ker boste imeli nekateri plodove kak mesec pred mano Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .

LP

Tvoj zimski vrt in kje jih imaš na toplem v dnebni sobi nas boš z naskokom prehitel. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

4. febr. 2013
mfranc je napisal/a:
Mene vsaka "predpomlad" preseneti; substrati zunaj še zamrznjeni (in založeni Cool ) in potem kupim zadnjih pet minut kar mi pride v roke. Letos sem imel srečo, v Bauhausu dobil ASEF ZEMLJA ZA SEJANJE IN PIKIRANJE 10lit, res odličen, zračen substrat, se mu že na oko vidi, da ni reciklaža Wink .

Ista zgodba kot lani, vse založeno - nekje ... Embarassed Evil or Very Mad

In sem vzel tale Optimum, mi je pa kar "malo čuden" Rolling Eyes . Ima že kdo izkušnje z njim? V primerjavi z Asefom je grob in kosmast. In nisem našel Vermikulita, zato sem v Optimum zamešal cca 30% mivke, pa še to s težavo, kosmi (štrene) se kar niso hoteli razpustiti. Jutri si ga pri dnevni svetlobi dobro ogledam, mi deluje kot da ni samo iz bele in črne šote ...

Mogoče sem naletel na slabšo saržo, kaj pa vem; več bom vedel če teden, dva, ko bi moralo že kaj pognati iz njega.

dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

zgleda nas je kar nekaj letos na Optimumu Very Happy meni je OK ta velike kose sem pobral ven...

LPD
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi v moji vreči Optimuma je kar precej vlaken, grudic pa ni. Opis na vreči mi je bil v redu, piše: bela, črna šota, rahel substrat, drobnozrnata struktura, dodatek peska, gline... Labia je, če se prav spomnim, v eni temi pohvalil Valentinovo bio zemljo, pa sem kupila tole, čeprav tu ne piše, da je bio, druge pa nisem opazila. Asefovo imajo v Merkurju in mi ravno časovno ni ustrezalo iti tja. Terabrila pa nisem hotela kupiti, ker sem lani, pa ne samo jaz, našla v zemlji neke majhne živalice.
Asefova mi je v redu, ampak traja, da jo dobro zmočim. To Valentinovo sem lažje.
Odgovori