Danes na vrtu ali za vrt

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

lpmami je napisal/a:
MARIJAV je napisal/a:
Zanimivo. Predsetev graha ali fižola. Ali ta dva naredita v lončku tudi tako koreninsko grudo, da se pri sajenju potem ne razleti in ostane gola korenina, ki ne more prehranit že kar konkretne rastline?

To tudi mene zanima, zato sem zaenkrat ostala le pri eni plastenki.

Seveda naredita koreninsko grudo in to zelo lepo! Pri presajanju nisem imela nikakršnih težav, pa vse rastlinice so se mi prijele, zato pa sem omenila to možnost, ker pride prav pri majhnem številu semen na voljo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ivčk, hvala za tole informacijo. Verjetno se bom zdaj odločila za dodatno predsetev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pa zelo hitro požene polno korenin. Jaz ga tako sejem samo za v korita tistega, kar imam manj semen, za v vrt ga pa za dva dni namočim v zelo mokro pap. brisačko, pa potem že s kalčki sejem.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Poročilo zadnjih nekaj dni:
12., 13. pripravila 4 grede in zasejala špinačo, breivko, tr.solatnik in peteršilj.
14., 15. pikirala paradižnike. Danes moram še pospravljati po okrasnem vrtu,...._________________naredimo svet lepši
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Naj vas opozorim da se po starih pregovorih na jutrišnji dan, to je ko goduje Jedrt oz. Jerica nesme sejati, saditi oz. karkoli delat vvrtu ker potem vse požrejo miši. Koliko je resnice nevem so pa stari ljudje zelo verovali v to.
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Včeraj sem posadila zgodnji krompir, bob in čebulo. Posejala solato, korenje in peteršil. Vse sem pokrila.
V sadovnjaku smo posadili še dve hruški in dve asimimini.
Zvečer pa smo bili prijetno utrujeni in zadovoljni z opravljenim delom.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

ciklama je napisal/a:
Naj vas opozorim da se po starih pregovorih na jutrišnji dan, to je ko goduje Jedrt oz. Jerica nesme sejati, saditi oz. karkoli delat vvrtu ker potem vse požrejo miši. Koliko je resnice nevem so pa stari ljudje zelo verovali v to.

No, zdaj se vsaj ne bom sekirala, ker jutri nimamo časa. Wink
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Sem se odločil, da bom glavnino setve opravil v toplih aprilskih dneh z večkratnimi plohami čez dan. Very Happy
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja pa zdaj je res suho na vrtu. Jaz imam nekaj stvari še za presadit (blitvo, peteršilj, zeleno, rukolo), da lahko uredim drugi del vrta. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem na njivi okopala česen-tisti za jest. Tisti za sem je še pramajhen.
Danes pa sem na vrtu posadila (pod seno) zgoden krompir. Tale "način sajenja krompirja za lenega kmeta" je res nobel-v pol ure je bilo vse gotovo Wink_________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Čvek”