Šipek
-
Daniel R
Re:
Dlačic se ne čuti, če gre čez res fino sito. Jaz precedim čez dve siti, pri bolj finem situ si pomagam z žlico, da ga spravim čez in da ne gre v nič več, kot je potrebno.živa napisal/-a: ↑Po Sep 20, 2021 10:47 am sem dobila šipek. berem po spletu in naj bi dlačice odstranili skozi več vrst sit. eni vse kuhano zmiksajo in naj ne bi bilo čutiti dlačic.
kakšne izkušnje na temo skuhanega celega šipka in zmiksanega? se res ne čuti dlačic v marmeladi?
vem, je prezgodaj, ni ga še dobila slana, ampak podarjenemu konju se pač ne gleda na zobe._________________Lp, Živa
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Šipek
Kar sem pustil ptičem, je ostalo nedotaknjeno
Suhega imam dovolj za 2 zimi, zato sem grm šipka temeljiiito obrezal, pustil po max. pol metra dolga stebla. Da bo vsaj za obirat normalno (grm je na strmem bregu, "grivi"), kajti razpraskan bom v vsakem primeru.
Ker je bil požagan in razrezan na kratke kose, je bilo obrat preostale plodove dokaj enostavno. Vmes jih je dobila slana, a je bilo zmehčanih zelo malo, so mi pa taki prav okusni. Kurim peč vsak dan, zato je pod nizkim stropom dovolj toplo, da se je obrani šipek na pladnju počaaasi posušil. Ni dileme, posuši se lepše kot v sušilcu, saj se je tam najprej skuhal, čeprav ima moj max.45 stopinj. Juhej!
Ko že omenjam sušilec: 2 stara imam še iz Juge, za RD sem zato dobil novega z Mimovrste >> 9 pladnjev konkretnega premera in regulacija T za 53€.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Re: Šipek
Jaz sem nehala nabirati šipek za čaj, ker dlačice dražijo grlo. In odcejala sem ga s cedilom, kar ni bilo v redu. Letos sem ga pa po dolgem času znova nabrala in zdaj ga odcejam skozi gazo in je v redu. Nimam več nobenih težav, ko pijem čaj. Nič me ne draži.
Šipkove marmelade pa še nikoli nisem delala. Pri nas nismo ne vem kakšni ljubitelji marmelade. Jaz jo uporabljam samo za palačinke.
Šipkove marmelade pa še nikoli nisem delala. Pri nas nismo ne vem kakšni ljubitelji marmelade. Jaz jo uporabljam samo za palačinke.
Life is like a game ... play it ...