Yacon - Polymnia sonchifolia

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tudi pri meni je današnja močna slana spremenila listom barvo. Dokler je steblo še zeleno, bom pustila v zemlji.

Čeprav me zelo hudo matra prebrskati kaj je zraslo in uživati v novih okusih.
Porka *** puli lase kako dolgo je treba čakati na poznojesensko-zimske pridelke Laughing Rolling Eyes
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Sem pobral našega, enega samega, šele poleti v zemljo danega. Ni imel prilike prav ogromno narediti, nekaj gomoljev pa le je, močno podolgovatih. Okus surovega kar opazno greni. Je to normalno?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Jaz sem ga dal nazaj na toplo sonce, bo počakal slano.

Ga prido obiskujejo opraševalke.

Bom probal sejat, če bo le dozorelo.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Moji so šele pričeli cveteti, pa jih je slana pobožala. Zaenkrat še čakajo v rastlinjaku.

@crtj; grenak nebi smel biti, morda je resnično vzrok v nedozorelosti. Ostale pusti stati mesec, raje dva in jih poizkusi tedaj. Mogoče se bodo kaj "umedili", ... sicer pa ponovi vajo prihodnje leto. Very Happy
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Dajmar, srečo imaš, da ti semena dela, so sila redka. Vsekakor jih poskusi na vsak način obdržati čimdlje na rastlini. Kar boš posejal (in recimo, da ti bo uspelo), bodo popolnoma nove sorte!

Crtj, je bil neolupljen gomolj? Ker potem mi je logično, da greni, saj ima v lupini nekakšne 'smole' podobno kot sončnica..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

A bodo v vazi semena tudi dozorela? Laughing Shocked
Dan pred slano sem jih utrgala za "pušeljc" sredi mize. Ker imam rastline v vrtu, jih nisem mogla prenesti na toplo. Razen cvetočih vrhov Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ivčk je napisal/a:
Crtj, je bil neolupljen gomolj? Ker potem mi je logično, da greni, saj ima v lupini nekakšne 'smole' podobno kot sončnica...

Ja. Bral sem, da ga jejo surovega, in sem sklepal, da pač umiješ in gas. Yakonski začetnik Smile

OK. Zdaj ima okus nekje med kumaro in redkvico.
Dajmar

Ivčk je napisal/a:
Dajmar, srečo imaš, da ti semena dela, so sila redka. Vsekakor jih poskusi na vsak način obdržati čimdlje na rastlini. Kar boš posejal (in recimo, da ti bo uspelo), bodo popolnoma nove sorte!

Težka bo, cvetov je veliko,sem pa samo na tem opazil nekaj (4) semenu podobnih zrnc. Potem kam in kdaj posejati. Bom dal kar v kuverto in ti poslal.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

3 semena se lepo vidijo na 2. fotki, čisto v gornji vrsti so. Torej jih je najbrž še kaj.
Dajmar

Četrto seme sem označil s puščico. Sem s prsti razmikal, ko sem jih iskal.
Odgovori