Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Je dobro, ja. Kot vse dobre stvari, pa ima tudi ta slabo stran - če hočeš tako zaščitit večje število rastlin, potem postaneš pravi zbiralec smeti-plastek, wc rorčkov,... in še česa. No z rorčki ni problema, ker hodimo pogosto na stranišče. S plastenkami je pa živ obup, ker jih skoraj ne kupujemo. Tako jih fehtam naokoli. Lansko leto sem ijh v skrajni sili pobirala iz smetnjakov...._________________naredimo svet lepši
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

brbr je napisal/a:
..potem postaneš pravi zbiralec smeti-plastek,....
To pa mi je "poznano" ja Very Happy - večkrat slišim Embarassed_________________
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Meni je že tudi prvi bob pogledal ven. Very Happy Ga imam že vseskozi zunaj v rootrainer-jih. Cool Sem posadila 4 sorte pa še dve zanimivi dobila, hmmm Rolling Eyes ne vem kako bo šlo. Wink

metuljc, vem da čebele letajo dlje, samo se mi je zdelo, da že če napišem 1 km, se ve, da pravzaprav težko zagotovimo čistost. Glede opraševanja pa prilimam kar odstavek iz knjige.

Bob kot pravi zuf ne mara preveč gnojenja ima pa zelo rad kompost in tudi malo kislejšo zemljo.

Brbr, ni slabo tole s plastenkami a se mi zdi da se zemlja še bolje ogreje pod črna ali temnejšo tkanino, tudi juto. Je pa dobra zaščita pred kakšnimi polži.
brbr

Vsak dan gledam in gledam-pa še nič ne kaže, da bi moji bobi blagovoljili priti na plano.
danes sem odstranila plastenke (se bojim, da je zemlja prevoča) in površino, kjer so posejani zalila. Ko/če pridejo ven, jih bom nazaj pokrila s plastenkami-takimi, ki bodo imele oba konca odrezana, da ne bo prevroče, polže pa bo motil oster rob._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni sta se v papirnatih lončkih 2 že dvignila iz zemlje. So v zračeni topli gredi, kjer je temperatura zraka podnevi okoli 25 °C, v noge jim je pa verjetno precej hladneje.
brbr

Kdaj si jih pa sejala?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

5. marca. Brbr, plastenkam samo pokrovčke odstrani, da se bodo čez dan zračili, bo mislim dovolj.
brbr

Muha, plastenke so že bile bbrez pokrovov. Zaenkrat sem jih odstranila, ker je nenormalno toplo in, ker pravijo, da bob potrebuje hlad, da dobro uspeva. Upam, da ga nisem "skurila" Confused_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vsa semena boba se že kažejo iz zemlje. Najbolj pridni z nastavkom listkov, ostali pa zaenkrat nastavljajo pogledom le hrbet Wink .
brbr

Pri meni so danes prišli iz zemlje prvi trije (od enajstih) bobi. Pokrila sem jih s plastenkami, da jih ne bi pozobali ptiči ali polži._________________naredimo svet lepši
Odgovori