Danes za vrtnice

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moja je bila prvo leto v redu, potem pa čedalje slabša. Od jeseni je v loncu in jo poskušam rešiti, sicer bom junija naročila novo. Je bolj občutljiva.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne, nima nič aktivnega pod rumeno vejico, ki gleda iz zemlje. Koreninsko grudo je imela lepo. Sem mislila, da bo mogoče kaj pognala iz korenin. jo bom še pustila nekaj mesecev.

Če je tako občutljiva, kot pišete ostale, je škoda truda z njo. Ker imajo korenine vrtnic radi voluharji, so moje dobile jeseni ob sajenju zaščito sadilno žičnato košaro, ki je namenjena sadnemu drevju._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vrtnica, ki bo nekoč še kar velika (Ghislaine de Feligonde), je zdaj še mala (pod 50 cm), a je vendarle nastavila precej cvetnih popkov. Verjetno jih je smiselno porezati?
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Shocked Shocked Shocked zakaj pa?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Da se tako majhno bitje ne matra s cvetovi in gre namesto tega raje naprej v rast?

Sadjarsko razmišljanje, vendar ker ne vem, zakaj ne bi bilo smiselno ga prenesti tudi k vrtnicam - vprašam.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ramblerjev sicer nimam in jih še najmanj poznam, a še nisem pomislila, da bi kateri od novih vrtnic odstranila popke. Moje mnenje je, da je to nepotrebno in da je nekaj letošnjih cvetov ne bo zmotilo v rasti.
Mogoče ni ustrezna primerjava, a tudi paradižnikom ne odstranimo prvih popkov/cvetov, čeprav so takrat visoki 30 cm, pa vseeno zelo hitro zrastejo do končne višine in lepo rodijo.
TANJA TT

Very Happy V sadjarstvo se ne razumem Laughing ,a GF je tako hitro in močno rastoča,da jo ti cvetovi prav nič ne motijo,mene bi bolj motilo,dajih ne bi videla Laughing
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pa smo res z Venere in Marsa 🙂. Če ni grozljivo šibka, pusti cvetove in uživaj.
TANJA TT

Laughing Laughing Laughing
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Je grozljivo šibka Smile Vsekakor je šibkejša od vseh, ki sem jih sadil v zadnjih 20 letih. Naredim fotko.
Odgovori