Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2019

Odgovori
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

jozekuch je napisal/a:

Kako naj vem v kaj bom ugriznil ipd.itd.?

Ko boš ugriznil boš takoj vedel. Druge pri križancih ni.
goIdhorn

Dva moja prezimovalca sta ponorela. Po obilnem cvetenju imata že cca 2,5 centimeterske plodove Shocked
Sporangij

Odgovor Napisal/-a Sporangij »

Pozdravljeni, letos sem se prvič lotil vzgoje iz semen. V dveh plitvih posodah (cca 5cm globine) premera 20cm mi je v vsaki posodi vzklilo priblizno 20 semen. Zanima me, če priporočate, da vsako rastlino prvo presadim v lonec velikosti jogurtovega loncka ali direktno v 10l posodo. Kaksna je praksa? Hvala in lp
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz vedno prepikiram v manjši lonček. Velikost jogurta je v redu. Lahko pa tudi v večji (3dcl) lonček._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pikiram v 3 ali 5 dcl lončke, od tam pa na stalno mesto oz. v stalno posodo.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Potrebujem nasvet glede presajanja čili sadik v lonce.

Na voljo imam:
- nekaj zelo velikih korit (90 x 30 x 32 cm) d x š x v
- eno malo manjše korito (70 x 28 x 30 cm)

- in več okroglih plastičnih kant od majoneze, 5 L (premer 20 cm) in 10 L (premer 25 cm), višine okoli 17 in 24 cm

Zanima me koliko sadik čilija lahko posadim v tisto veliko pravokotno korito in koliko v tisto malo manjše korito v drugi alineji?

Ker če jih lahko premalo posadim, potem se mi bolj splača posaditi v 5 ali 10 L kante, ker bom porabil manj substrata za to.
goIdhorn

Odvisno od sorte. Eni lahko zrasejo tudi preko metra v višino, drugi so lahko precej košati, ene sorte pa so lahko bolj pritlikave rasti.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Ni več za odlašat. Danes zjutraj sem vse čilije prestavil ven pod napušč. Za vse prihodnje dni so napovedane temp. nad 10°C (vsaj za LJ, tudi ponoči), tako da se bodo lahko nadihali svežega zraka. Moram pa že kar vsakodnevno pimpat cvetove. Sadike zgledajo močne, da ne govorim o zimskih paradižnikih Cool_________________go with your instinct to live as you want
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Ima kdo slučajno kako sadiko Roccoto Giant za odstopit? ali pa da ve kje bi jo lahko dobil?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

jan24 je napisal/a:
Ima kdo slučajno kako sadiko Roccoto Giant za odstopit? ali pa da ve kje bi jo lahko dobil?

Preveri kmetija Farčnik._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori