Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Danes semena končala v zemlji. 46 vrst jih naj bi bilo ostalo je pa še veliko, ki mi letos niso prišla na vrsto. Želje so eno realnost pa je čisto drugačna._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Hehe, same here, same here Smile

Imam 5 vrtnih sort pa 4 lončnic, za kaj več pa ni prostora/časa._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos so moji paradižniki zelo izenačeni. 80 % jih je vzklilo na 5. dan po setvi, čakam samo še štiri zaspančke a se mi zdi, da se tudi v tistih lončkih že nekaj nakazuje. Posodice sem imela na približno 22 °C, na najvišji polici pod stropom v kuhinji. "Ta budni" so že preseljeni na svetlo k oknu.
Žlehtnoba

Aha, no, jaz letos eksperimentiram z zimsko setvijo - enega bo treba počasi že pikirat (mislim eno sorto), ostali so (še) potuhnjenčki Smile_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Od 77 posejanih 8. in 10.3. za glavno sezono čakam še na 6 sort. V ponedeljek bom sejala ponovno, če se do takrat ne bodo prikazali.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz pa čakam le še en semenček Black Cherry. Ostalo je vzklilo v tednu dni ali prej.
Male rastlinice sem ravno prej že postavil malo ven na sonce in veter, da se utrdijo. Za kakšno uro ali dve ...
Žlehtnoba

Prej sem imel v mislih Volovsko srce, pa sem potem še enkrat preveril; sta me prijetno presenetila še Posavje Giant in Indigo Apple. Cool_________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

12.2. sem v lonček posejala 5 semen paradižnika. Lonček sem zaprla in posatvila na teraso pod plastični pokrov. Prvi dve semeni sta vzklili 1.3., nato še ostali trije (100%). Lonček zdaj čez noč zaprem v PVC vrečko. Če se obeta mraz, pa čezenj poveznem vrečko iz mehurčkaste plastike (ali kako se že reče). Do zdaj so rastlinice uspešno prestale zimske prebliske in danes izgledajo takole:

_________________naredimo svet lepši
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Danes dal kalit semena. Sorte oklestil kolikor se je dalo Very Happy

Spudakee
San Marzano
Malakhitovaya Shkatulka
Copia
Black Cherry
Whippersnapper
Shah Mikado White
Teton de venus
Elba
Snow White
Alices dream
Black from thula
Sant Pierre
100&1000
Orange wellington
Lucky cross
Dupličan
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Te dni bom presadil sejančke v 3 dcl PVC kozarčke.

Zanima me ali priporočate da zdaj ob tem delu prikrajšam koreninice, ali pa to počnem šele, ko jih bom presadil maja na končno lokacijo?

Koliko naj sploh prikrajšam, da ne bom preveč?
Odgovori