Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Velike sadike imajo ponavadi v Bauhausu. Celo s plodovi Wink

Plamenka, pri vas že prodajate paradižnike? Mislim seveda plodove ... heheh_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Oooo, nekaj že rdeči ! poklon
davor.osek

Odgovor Napisal/-a davor.osek »

Poskusili smo dobiti rastline od Hrvaške do Nizozemske. Lušt (trenutno ne spustijo niti inšpektorjev v rastlinjake- vsaj tako so nam rekli) in podobni imajo vse rastline prevelike ali pa se bojijo okužbe, ki trenutno razsaja po Evropi ali pa so zelo skrivnostni /nezaupljivi glede tega da bi morali rastline vzeti iz gojenja (sprašujejo ali jih bomo testirali ipd...) in ne morejo/nočejo vzeti rastlin iz gojišč.

Plamenka - videl sem da ste vi administrator foruma in sem vam pred 12 dnevi poslal tudi email na gartlcforum@gmail.com. A imate dostop da tega predala? Drugače bi vas prosil, da me kontaktirate na telefon 031 545 730 ali pa pošljete vaš email, da vam pojasnim zakaj gre. V tem trenutku bi praktično potrebovali eno rastlino da lahko naredimo par posnetkov. Rastline nikakor ne bi poškodovali (čez kakšen mesec, ko bi bla še bolj polna bi jo namreč še enkrat potrebovali) in bi jo po fotografiranju vrnili._________________Davor
davor.osek

V glavnem...če bi bil kdo pripravljen prodati 3-4 rastline plačamo 250 EUR._________________Davor
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Davor.osek, nisem dobila vašega sporočila. Najbolj enostavno bo, če mi pišete v zasebno sporočilo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Mfranc, samo v solati smo jih pripravili enkrat doslej. Wink
davor.osek

Plamenka - pošiljanje ZS sporočil imam onemogočeno...sem tudi to sporočil na isti email naslov pa ni nobenega odgovora od administratorjev.

A me prosim pokličete na 031-545-730 ali pa mi pišite na davorosek@gmail.com.

Hvala.

lpD_________________Davor
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

davor.osek: pošiljanje ZS imaš sedaj omogočeno.

Za nove člane brez prispevkov je izključeno zato, ker je bilo preveč takih, ki na forumu niso imeli namena sodelovati, služil jim je izključno za pošiljanje prošenj po semenih, sadikah, cepičih ....
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

"Zimo"smo upam, da uspešno prebrodili Cool kalorifer se je par noči nekajkrat vklopil, ko je temp. padla pod 4°C in deloval do 7°C. Zunanja pa tudi ni padla na manj kot -0,5°C še to le kratkotrajno.Poraba je pa tudi bila znosna cca 7kwh je porabil za vse dni skupaj, tako da za vnaprej ne bom več tuhtal na druge variante ogrevanja, če bo to potrebno. Razne sveče in glineni lonci ter druge oblike ogrevanja menim, da nimajo smisla, če je elektrika seveda na razpolago. Paradižniki so pa bili ves čas notri 10 v zemlji ostalih 30-40 pa v loncih, samo na enih dveh se opazi rahlo svetlejša barva in nekoliko zviti vrhnji listi, kar pa bom saniral z algoplazminom. Ta dva sta bila tudi sicer najmanj utrjena z najmanjšim koreninskim sistemom. Paprike in melancani pa so bili ta čas notri.
Preko vikenda pa gredo nazaj na utrjevanje.
Uporabniški avatar
Plamenka

Kdaj boste celinci sadili paradižnike v rastlinjake?
Odgovori