Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sliva - Prunus domestica

Odgovori
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Na obali septembra slive cvetijo... Shocked
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Očitno imam posebno češpo - nastavlja 2. rod

Tamle enkrat za božič bodo pa zrele še te Wink Laughing .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz prvih cvetov so se že pričeli razvijati plodovi, vsak dan se odpre še nekaj novih cvetov:

"Ledena trgatev" mi očitno ne uide Wink Laughing Laughing .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hmm, no ja, bi prej raje stavil na ledeno zorenje. Very Happy
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Tole je zaradi tega ker je bilo bolj švoh poletje in rastlina misli da še ni naredila kaljivega semena._________________LP seba993
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Imam tri leta staro Čačansko lepotico, ki je že zlo lepo zrasla, tudi letos je začela lepo odganjat imela nekaj cvetov. Potem pa grem za par dni gledat in šok, lisje vse visi uvenelo na vejah, na deblu čist spodaj pa je pognal nov poganjek, ki je videt zdrav. Kaj bi to bilo? Nasploh opažam na koščičarjih, da majo vmes suhe veje, morda posledica preveč dežja od lani?
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Lad20 je napisal/a:
Verjetno cvetna monilija....
http://www.deloindom.si/tezave-nasveti/cvetna-monilija

... in če mlado drevo do sedaj še ni nikoli cvetelo? Je potem za simptome, ki jih opisuje @plod tudi kriva cvetna monilija?

Na primer.

V jeseni '11 sem posadil češnjo cepljeno na divjak (koreninski poganjek iz gozda). Do lanskega leta je lepo napredovala in vzgojil sem že lepo oblikovano zasnovo za krošnjo. Letošnjo pomlad je ozelenela, pred parimi dnevi pa jo opazim uvelih lističev. Resnica tudi je, da dve vejici lanskega prirasta nista ozeleneli.

Ker je uvelost na celi rastlini, ali to pomeni, da se bo posušila kompletno?

Enako se mi je pripetilo tudi na dveh hruškah, le da že lansko pomlad. Vse ostalo enako kot pri češnji. Sajeno '11, odmrtje '14, vmes pa lepa in bujna rast.
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

plod in juglans, preglejta, če niso na delu lesni zavrtači Twisted Evil
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Juglans, pri meni sadikce iz koreninskih pogankov niso imele dolge življenske dobe... Te dni bom eno jablano 3 leta po zasaditvi vrguu ven na gruntu in prav zanima me kakšno korenino ima._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori