Feioja, ananasova guava - Feijoa sellowiana

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Daniel R.
Sprašuješ na koliko drevesih je pridelana ta količina FEIJOJ.
Na dveh drevesih! Končno tehtanje se je ustavilo pri 58 kg.
V razmislek le to,da so sedaj feijoje stare caa.24 oz. 25 let.
S starostjo dreves se veča količina plodov.
lp. Vinkoz
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Ali bi feioja preživela zimo na prostem na gorenjskem?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni
Ali bi feioja preživela zimo na prostem na gorenjskem?

Ne, mislim da ne. Pri nas tanjše veje ob mrzlih zimah že pomrznejo, pa ne pride niti do -10oC.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

sreco je napisal/a:
turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni

Ne, mislim da ne. Pri nas tanjše veje ob mrzlih zimah že pomrznejo, pa ne pride niti do -10oC.

Torej je manj tolerantna na mraz kot granatno jabolko, ki mi brez vidnih posledic preživi na prostem._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

turnogo je napisal/a:
sreco je napisal/a:
turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni

Torej je manj tolerantna na mraz kot granatno jabolko, ki mi brez vidnih posledic preživi na prostem.

Granatno jabolko je listopaden grm, feijoa pa zimzelen._________________Iščem zanimive sadne vrste...
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

turnogo je napisal/a:
sreco je napisal/a:
turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni

Torej je manj tolerantna na mraz kot granatno jabolko, ki mi brez vidnih posledic preživi na prostem.

Ja, pri nas je podobno kot z mandarino, kateri tudi pomrznejo tanjše veje.
vinkoz

No, končno cvetovi na feioji z zamudo.
Strah ima velike oči, saj je letošnji mraz tudi feijojam nagajal kljub častljivi starosti obeh dreves z 27 leti.
Lanski pridelek 56 kg na dveh drevesih bo le pobožna želja, upam pa na vsaj 25 kg. Zaradi količine pa tudi večjih, bolj me zanima Airlayering na dveh različnih feijojah, katerega sem opravil na vejah, katere bi bile za odstranitev konec leta pri znancu.
lp. Vinkoz
vinkoz

Nemogoče.
In kaj se pravzaprav dogaja. Shocked
Nekateri cvetovi končali,sedaj pa poganjajo na feijoji dodatno novi nastavki za cvetenje,kater se bodo razvili mogoče v času enega meseca. Vse me spominja na fige dvorodke .Kaj se bo iz tega izcimilo?
Lp. Vinkoz
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

vinkoz živjo,

v bistvu delajo letos moje figce podobno - sem si razlagal, da jih je pozeba prekinila v razvoju plodov. Zdaj kaze, da bodo imele enorodke dve loceni "seriji" plodov z zamikom, ki pa ga ne znam opredeliti. Vecji, zgodnejsi, plodovi bodo rodili redno (in jih je malo), kasnejsi (vecina), se sele nastavljajo in upam, da se naredijo se letos.
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Leta 2014 posajena Feijoa mi je letos prvič cvetela. Bilo je kar nekaj cvetov od katerega so ostali trije plodovi. Seveda je bila degustacija temu primerno slavnostna in ugotovitev, da sem z saditvijo zadel v polno. Nad okusom sem bil navdušen. Najbolj me pa veseli, da je drevešček pričel zelo odganjati, tako, da se že veselim prihodnjega cvetenja.
Odgovori