Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Na Brdi

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

AGVH, zadnji cvet, kar ostrmela sem! Čudovit in izjemen, to bi človek res lahko kar gledal in gledal! Že dolgo nisem videla tako lepega cveta. Poezija, imaš srečo, da ne živiš v času, ko so čarovnice gnali na grmade, ker tole je prava čarovnija Wink !
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Kaj hočeš Melona, Ta dva grma AGVH sta posajena dva metra nasproti velike hiške za papige. In one neprestano čivkajo, pojejo in se pogovarjajo ( Z njimi) Laughing_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Uf Poezija tale iz agrarije je pa čista terna.Še dobro,da nisi prehitro vrgla puške v koruzo Very Happy.Opažam,da se pri tebi pojavlja precej spotov jaz nisem še nikoli nič zasledila.Koliko pa ti je šla v višino EYES FOR YOU?
Kako pa kaj z plesnijo in ČLP pri tebi,ker pri meni je prava katastrofa sploh ne vem več s čim naj poškropim Twisted Evil .Ampak kljub temu ,da so nekatere čisto'' oskubljene'' vseeno lepo pocvitajo._________________LP
E.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Tvoj rožnik mi je dal kar nekaj idej za moje nakupe Smile Ampak očitno bom morala do te Agrarie v Koper, ker ta vrtnica je Čudovita Razz
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

poezija, imela bi dve vprašanji -

koa se ti obnaša Julia Child (saj je njeno drugo ime Absolutely Fabolous?)? kako obstojne so njene barve na soncu?

In še to - kako obliko grma naresi Astrid Graffin von Hardenberg? je res tako ozek in visok? So veje toge?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Geisha glede sportov. Pri meni sporti tekmujejo vsako leto kdo bo prvi, drugi, tretji.
Dosedaj imam te sporte:
-Yellow Alchymist, Big White Fairy, Pink Minerva (nisem še precepila a cvetovi se ponavljajo).

Nestabilni sporti: (samo eno leto)
-Coctail (belo rumeni cvetovi), - International Herald Tribune (so na HMF) jih moram brisati, dosedaj se niso ponovili.

Letošnji sport: Astrid Grafin von Hardenberg, roza
(letos tudi ena roza črtica na listu, ne vem če se bo ponovila)
Indigo Child (cvet ali eden ali drugi še vedno mi ni jasno kateri je kateri) saj se mešajo te barve kot pri Picassu. Vsekakor je sestavljen iz enega sporta.f
Ne vem če nisem kaj pozabila.

Eyes for you je sedaj velika dober meter.
Pri meni je črna listna pegavost že prav na vseh vrtnicah, mislim da brez izjeme, tudi tistih, ki doslej niso poznale nobene pikice ali bolezni.
Sedaj pa vedi kaj se je letos zgodilo.
Opažam pa nekaj. Z šokom lahko sesuješ obrambni mehanizem pred boleznimi. Jaz sem napr. zalila gredo s sejanci z cevjo, ki komaj doseže gredico. Seveda je šlo po listih. Drugi dan je že začelo. Ker je zemlja topla rastlina ni navajena da faše prho, ko ni vlažnosti v zraku in je bilo cel dan vroče. Takoj začenjajo rumeneti nekateri listi, v dveh dneh se celo razširi črna listna pegavost. Sedaj pa imam lekcijo. Tudi najbolj zdrave sejance je zamajalo. Sicer upam, da jih uspem malo potolažiti.

Julia Child je prekrasna vrtnica. Letos je tudi zrasla v višino. Cvetovi pobledijo, prav to je najlepše, ker ima različne odtenke, saj je mnogo cvetov in je lepo videti. To kažejo slike na hmf. Cveti pogosto in obilno. Grm se še razvija. Ima vonj po miri.
Astrid G.v.H. pa pri meni pravzaprav nima miru, da bi ji lahko enkrat dala pravo oceno. Prvič grma sta posajena eden pri drugemu ravno zaradi podatka na hmf da je ozka sem kupila 2 grma. Ampak ta dva grma sta stalno objedena od ponija ali čez ograjo iz zgornje strani (zato vedno pol grma manjka) ali pa konkretno ko si poni sam z gobcem odpre kljuko in gre proti Astrid. Zelo si jo želim enkrat videti vso zaraščeno, zato moram urediti eno zaščitno rampo, da poni ne spet obgrize. Spodaj je gola in trnava a meni je še vedno to najljubša vrtnica._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Julijo imam naročeno, o Astrid pa razmišljam, ali jo prenesem iz mamine parcele sem, ker menim, da bi se lepo vklopila med "rdeče" Austinove, Munstead Wood, The Prince, in ostale._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Poezija, sporti nastajajo pri prav posebnih ljudeh in itak vsi vemo, da si zraven.. ! Wink_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja 1vrtnica bo kar držalo glede spotov je treba še kaj dati od sebe,da te tako presenetijo Very Happy .Ampak kakšnega bi si vseeno zaslužila,vsaj pri AGVH.No bom pa vaše občudovala.

Glede ČLP sem pa še kar v temi.Letos so prizadete v veliki večini,nekatere skoraj gole,će sem že kaj zalivala samo spodaj nič po listih.So pa nekatere popolnoma zdrave(napr.GYPSY BOY)poleg pa čisto brez listov tista,ki je bila lani popolnoma zdrava Question .Ma je letos eno čudno leto tudi v vrtu tako,da nisem več pametna.Mi pa kljub vsemu obilno pocvitajo,pa čeprav nekatere na golih vejah vrti oči .

Si pa predstavljam kako ti je,ko se ti zgodi s tvoji sejanci.Pa saj se bojo sigurno popravili._________________LP
E.
Poezija

Je trenutno vodilna v rožniku v tem času. Bogato cveti in njeni cvetovi lovijo poglede že od daleč. Čajevka Archiduck Joseph Rose je letos očitno res po dobrih treh letih že kar odrasla. Čajevke nasploh imajo v jeseni svoje drugo obdobje in dobro pocvitajo a ta je razred zase. Tako izgleda danes, ko se je odprla druga runda popkov. Prva je bila pred kratkim.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori