Voda

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ja kopenske lupine polžev pobiram kjerkoli jih najdem in mečem v vodo. ko jih pošteno operem (dolgočasno delo) sem jih dala v veliko stekleno posodo cca 7o cm in je izredno dekorativna popolnoma polna. mimogrede je polž zame najpopolnejša oblika. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa si kdaj opazila, da je kakšen zasukan v drugo smer kor večina?
voda

Metuljc sedaj videla vprašanje. ne tega, da bi keteri bil zasukan v drugo smer še nisem opazila. lpvoda

tole je parček posebej za lpmami
voda

kaj je to za ena "zverka", katera tako lepo zvije svojo tipalko očitno do ust? ali čačka zobe?

posnetek, čisto naključje. ali naključja obstajajo? lpvoda
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Voda, a misliš tak parček, da bo naredil mlade?
Sicer verjetno fotografije ne kažejo čisto realne barve - ampak moj je bil take lepe barve, nekako bež-svetlo rjave._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Voda, to je eden od kozličkov (red Cerambycidae, kozlički). Pri nas nekaj zavarovanih vrst.
Po moje je normalno, da postavi tako dolgo tipalnico, anteno, tudi tako. Sicer pa, če jih večkrat vidiš, boš to morda še kdaj opazila.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Voda čudovite fotografije ... prepolne podrobnosti, ki nam tolikokrat uidejo.
voda

Sanjarka Ana hvala. podrobnosti delajo svet. lpvoda

metuljc, veliko je teh kozličkov in to različnih. tukaj na mojem koncu jima pravijo jeleni. zelo lepi so in lpvoda

lpmami poglej pod navadni slepec, ki je breznogi, kačam podobni živorodni kuščar...rep mu potemtakem znova zraste, celo sam ga odvrže če je v stiski.. . potomcev kot v starih časih pri ljudeh. zelo koristen. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

"čričak čriči na čvoru črne smrče"- poskušaj povedati naglas s poudarkom na "čr "in boš slišal čričanje čričkov (onomatopeja iz os. šole na hrvaškem). že včeraj pred večer so se začeli oglašati, danes tudi. torej ko čriček vzame violino se začenja ne glede na koledar poletje. ko so tako kmalu začeli mislim da bo zelo vroče. danes sem morala zelenjavo kar pošteno zaliti saj se na potki že kažejo razpoke v zemlji.

letos sem v I. občudovala belo glicinijo. še vedno občudujem vrtno črniko, plavico in muškatno kaduljo.

za lahko noč vam povem pravljico o zelo starem črnem mačkonu kateremu so pri čiščenju hiše odnesli staro črno kredenco obraslo z mahom. na njej je počival dneve in dneve a nenadoma jo ni bilo več. močno je bil navezan nanjo in ker je ni bilo več mu je bilo zelo hudo. tako zelo hudo, da jo je zelo potrt odšel iskati. staro z mahom obraslo kredenco verjetno še vedno išče saj ga še ni nazaj.
pri meni se je naš sosed Štef zavzel za staro z mahom obraslo klop in milo prosi naj je ne damo nikamor. Štef brez skrbi tudi jaz imam stare reči rada. pač taki smo, a ne Štef. Lhko noč in lpvoda

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

In tebi lahko noč, voda.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”