Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - Cucumis

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Eno malo čudno vprašanje - ali obstajajo tudi kumare brez vitic, ki se plazijo kar po tleh? Dve, ki sem ju kupila na tržnici v Ljubljani kot navadni solatni kumari, sta taki Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Jaz bi prosila za informacijo, če vi vršičkate vaše kumare. Zdi se mi, da je preveč cvetov, da bi lahko rodile kakšne večje plodove. Zdaj trgam manjše kumare, da se rastlina preveč ne napreza. Oziroma, ali bi bilo smiselno odščipniti nekaj majčkenih kumaric, da se potem nabere nekaj takšnih za solato.

Letos sem prvič vršičkala paprike, feferone, čilije in jajčevce in so se tako lepo okošatili. Mogoče bodo malo poznejši, a vseeno, ker je na vrtu še dovolj solate in blitve._________________LP Žižola
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Moje buče in kumare so vršičkali polži. Pojedli so še majhno rastlino, sem jih pozno sadila direktno na vrt.

Sedaj sem poskusila še enkrat, zelim, da kakšna kumarca in bučka zraste
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še nikoli nisem pomislila, da bi jih vršičkala.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ali je zdaj še čas za sejanje bučk in kumar ?_________________
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

A mi zna kdo povedat zakaj mi kumare ratajo grenke.Ze tretje leto Evil or Very Mad
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Najbrž zaradi suše._________________
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Grenke postanejo, če ne dobijo dovolj vode pri svoji rasti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

In če niso dovolj pognojene.
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Pa tudi, če jih zalivaš po listih. postanejo grenke.
Odgovori