Mali rožni vrt

Odgovori
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Lepa!!! Ze dolgo na mojem seznamu. Med poletjem je bolj svetle barva, kajne da? Vsec mi je kombinacija rumene in oranzne, super!
Garden-ja, Crepuscule je bolj za tople kraje, a ne da? Lepse bi rasla v Puli kot v Lj...
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Poleti je bolj malo cvetela, tudi spomladi saj se je cvetje zelo hitro osulo. V tisti vročini je vsak cvet kratkotrajen, to jesen pa cvetenje traja in traja. Barve pa so približno enako intenzivne s tem, da je zdaj več oranžne, spomladi pa prevladuje rumena.
Ja, Crepuscule je noazeta in naj bi bila za toplejše kraje, za Pulo bo idealna. Premisli še o Marechal Niel, je tudi prekrasna jeseni._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
filifero

Ja vem, super bi bila, ampak problem je v tem, da so dol mal prepuscene same sebi. Mama jih kar pozabi zaliti Rolling Eyes
Garden-ja

Zalivati je potrebno samo dokler je sadika mlada in se dobro ne vrase, jaz svoje Crepuscule nisem zalila že leta, obrezala je pa tudi nisem že dve leti._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
filifero

Ja glih to je problem. Prva dva poletja. Samo dobro ves, da na jugu Istre lahko 2 meseca in tudi vec ne dezuje. In glih takrat pozabi zalivat. Prav zaradi tega sem nove vrtnice (Le Vesuve, Mutabilis in M.Woods posadil novembra).
Velik like za Marechal Niel!
Garden-ja

Tudi na naši Obali je tako. No, mlade vrtnice je kljub temu potrebno zalivat, vsaj enkrat mesečno, če ne dežuje, to bi pa morda zmogel?
Marechal Niel je posajen v parku San Giovanni in cvetovi so krasni in lepo dišeči. Rastlina malo manj ampak to lahko vsak popravi.
Sajenje vrtnic pa se itak vedno bolj obnese jesensko._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
filifero

Ja, bom nekako.
San Giovanni bom obiskal enkrat maja. Ze parkrat sem si zelel, ampak mi ni ratal.
P.S. Kako je tvoja Le Vesuve? Trenutno cveti? Moja ima dva mala popka.
Garden-ja

Par cvetov in par popkov ima pa še vedno lepo zelena je.
Tudi krasna vrtnica ampak pri meni ima žal malo prostora._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ta tvoja Crepuscule me je čisto očarala. Imam pa dva problema- kam jo posaditi in kje jo nabaviti. Ampak tvoja je čudovita sunny
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Ne morem verjeti, da imate primorci take privilegije. Toliko cvetja v decembru ... no tudi mi
imamo nekaj , trenutno meglo in dez Sad .

Koliko vrtnic pa ima v tem casu se cvetove pri tebi?
Odgovori