Stran 91 od 92

Objavljeno: Pe Sep 15, 2017 11:29 am
Napisal/-a thag
Jaz morem ta vikend, shranit semena, zdaj so se susila nekaj vec kot en teden in jih morem popakirat. Susit sem jih dal na plasticne kroznicke in so se zalepla gor poreden

Je pa v topli gredi paradajz zacel na novo cveteti in rast hahahahah_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/

Objavljeno: Pe Sep 15, 2017 12:07 pm
Napisal/-a mravlja
Tudi pri nas so vrhovi paradiznikov (so na prostem) polni novih cvetov - kaze, da je bila letosnja vrocina res prehuda, da bi cveteli neprekinjeno in poskusajo zdaj nadoknaditi.

Objavljeno: So Okt 21, 2017 8:55 pm
Napisal/-a mfranc
Ni za na razstavo, za na krožnik pa še odličen Wink .



Verjetno zadnja gajbica letos; razen če se ne bo preveč ohladilo. Napol zrelih je še kar nekaj.

Če jih ne potolčejo bolezni in starostna betežnost ..... Rolling Eyes_________________mfranc

Objavljeno: Pe Okt 27, 2017 3:03 pm
Napisal/-a Plamenka
V manjšem rastlinjaku zaključujemo sezono. Mož bo danes dal dol folijo, da ne bomo s tem hiteli pred snegom. Zato sem pobrala vse plodove. Nekaj paradižnikov bo zorelo v gajbici, nekaj jih gre za zadnje čilijeve omake. Precej plodov pa so načele gosenice in drugi škodljivci. V velikem rastlinjaku pa še zori nekaj paradižnikov za sproti.


Objavljeno: Pe Okt 27, 2017 4:41 pm
Napisal/-a cinija1
U, lepo lepo Plamenka.
Je kar užitek še pobirat paradižnike.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Okt 31, 2017 12:54 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Mini paradajzek, ki je "star" že 14 mesecev. Sejan konec avgusta 2016, nakako je sadika preživela zimo, letos kar solidno rodila za tako majhno rastlino, pa še vedno vztraja ...


Objavljeno: To Okt 31, 2017 6:31 pm
Napisal/-a aladin
Jaz sem bil pa za dan prepozen s pobiranjem.

Kaj narediti s paradižniki (večina še zelenih), ki so preživeli noč na -4? Ko takole kakšnega zrelega poskusim je kašastega okusa.

Rastline bom pa letos (nekatere) porezal 10 cm nad zemljo in bom videl kaj se bo zgodilo drugo leto. Je morda to že kdaj probal?

Objavljeno: To Okt 31, 2017 9:12 pm
Napisal/-a figula
aladin je napisal/a:
Jaz sem bil pa za dan prepozen s pobiranjem.

Kaj narediti s paradižniki (večina še zelenih), ki so preživeli noč na -4? Ko takole kakšnega zrelega poskusim je kašastega okusa.


Iz zelenih paradižnikov lahko skuhaš kak namaz ... če le niso prečrni oz. prečudni ...

aladin je napisal/a:
Rastline bom pa letos (nekatere) porezal 10 cm nad zemljo in bom videl kaj se bo zgodilo drugo leto. Je morda to že kdaj probal?


Ja in se je žalostno končalo Wink kljub zaščiti.
Znotraj pa znajo preživeti, sem enega imela lani kar dolgo, potem sem se ga pa naveličala gledat plus prostor sem rabila za "bolj pomembno" rastlinje.

Objavljeno: Sr Nov 01, 2017 8:26 pm
Napisal/-a Furman
Prišel je november, temperature pri nas so ponoči padle pod -0 stopinj. Zato sem se odločil, da poberem ves paradižnik iz plastenjaka. Zrelega za v shrambo, z zelenim še ne vem kaj bomo.
En kratek filmček (hvala Oldi za program) pobiranja paradižnika na 1. november.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJZ-fWNF0bI&feature=youtu.be

slikca

_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?

Objavljeno: Če Nov 02, 2017 8:34 am
Napisal/-a muha
Letošnje leto so se rastlinjaki, plastenjaki in strehice nad paradižniki odlično izkazali. Zadnja leta je bilo tudi v plastenjakih redkost, da bi zdrav zorel še vse do konca oktobra.

Furman, glede na dobro bero lahko tvegaš z enim platojem in paradižnike vložiš v pepel. Da nas bo več, ki bomo še januarja jedli domače paradižnike - upam vsaj Wink Smile .