Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
Pri meni obe rasteta pod približno enakimi pogoji, lahko rečem kar pod istimi pogoji.
Tla so ravna, plitva, peščena,torej odcedna, pognojena s konjskim gnojem.
Razdalja med drevesi je približno tri metre.
Mogoče sta včasih malo žejni in ravno tu vidim razliko.
Sunflower dobro prenaša sušo, je imela bujno rast, a manj plodov, zato pa je presenetila s koreninskimi poganjki.
Prima je bila bolj obložena s plodovi, a je v obdobju vročine odvrgla nekaj listja,
poganjkov ni napravila.
Njuna starost je okrog sedem, osem let.
Tla so ravna, plitva, peščena,torej odcedna, pognojena s konjskim gnojem.
Razdalja med drevesi je približno tri metre.
Mogoče sta včasih malo žejni in ravno tu vidim razliko.
Sunflower dobro prenaša sušo, je imela bujno rast, a manj plodov, zato pa je presenetila s koreninskimi poganjki.
Prima je bila bolj obložena s plodovi, a je v obdobju vročine odvrgla nekaj listja,
poganjkov ni napravila.
Njuna starost je okrog sedem, osem let.
elstar je napisal/a: |
... Sunflower dobro prenaša sušo, je imela bujno rast, a manj plodov, zato pa je presenetila s koreninskimi poganjki. ... Njuna starost je okrog sedem, osem let. |
Če prav razumem - ti je poganjke napravila prvič?
Se spomnim, da mi je jonagold pred par leti še kot mlado drevesce, ko sem ga z rezjo znižal za 1,5m, precej pognal pod cepljenim mestom - koreninskih poganjkov ni bilo.
(mogoče sem pa rezal še premalo... ;)
Video o tome kako uzeti i cuvati kalem grancice za kalemljenje voca.
https://www.youtube.com/watch?v=8Dn1Ka63r7s
https://www.youtube.com/watch?v=8Dn1Ka63r7s
-
- Kraj: Domžale