Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Andrej Banko je napisal/a:
Letošnji cvetni nastavek na borovnicah je pri meni zelo, zelo obetaven. Skoraj preveč ...
Tisti mraz zadnjič je verjetno malce zamaknil cvetenje, ampak v roku enega tedna bi se morali cvetovi začeti odpirati.

Po odpiranju cvetov poredči, da ne boš imel preveč drobnih plodov._________________lp
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

2 leti nazaj sem sadil borovnice v 280l posode, letos pa imam šanso dobiti rabljene cisterene, ki so sicer poškodovanje in jih bo treba del odrezati. Pričakujem da bo višina nekje 60-70cm (širina je 1m x 1m) in bi vanje posadil bujnejše oziroma višje sorte. Bo ena sadika dovolj ali bi lahko posadil 2 sadiki?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Early blue že odpira cvetove. Še nikoli tako zgodaj._________________lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

V MS šele prvi listi odprti, bolj sramežljivo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri meni, na lj. barju praktično že vse cvetijo. Po mojem tudi večini forumašev .... Wink Rolling Eyes_________________mfranc
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Tudi večina mojih (90%) jih že cveti. Danes sem jih poškropil s Protifert LKW zaradi napovedanega mraza v torek in sredo zjutraj.
Glede na to, da jih imam posajene v sadilne vreče (50L), me zanima, ali bi lahko tiste, ki ne bodo imele plodov, oz. jih bo manj od ostalih, premaknem v bolj senčno lego? Tiste z več plodovi pa bi nastavil na sončno lego.
Prihodnji teden bom začel z dognojevanjem z amonsulfatom.
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Pri meni so se prvi cvetovi odprli ravno te dni in sicer na Patriot in Bluetta, večina sort pa je še kar daleč od cvetenja.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Če bo jutri kaj prida dežja, bodo zacvetele vse sorte! Laughing Laughing_________________Narava vse povrne!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Če ne bo, bomo pa zalili ! Wink
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Sem že pred 2 dnevi zalil._________________lp
Odgovori