Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tiny, če boš utegnil, pridi na Paradajzmanijo (opisi so zaenkrat v Paradajzmanijah iz prejšnjih let) http://forum.gartlc.si/gartlc-about4050.html in prinesi pokazat nekaj primerkov.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Čestitke tiny Smile

Tudi jaz sem danes končno uspel nabrati prve češnjevce sorte Dasher za prilogo ob čevapčičih.
Zanimivo, da sem imel letos na mizi prej domačo papriko kot pa paradajz. Ponavadi je bilo ravno obratno, heheh_________________kar zraste pač zraste
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja letos marsikje zamuja zorjenje. Precej se poznajo razlike v vremenu po slovenskih pokrajinah. Bela Krajina očitno prednjači.

Sicer sem prve primerke pobral že pred tednom ali dvema, a je šele danes prišla na vrsto malo večja količina. Prvi večji Malakhitova Shakutalka in Feuerwerk na katera sem računal kakšnih 10 dni prej. Tema dvema je za zajtrk delal družbo še Siberian Tomato, ki bi moral biti še bolj zgoden. Letos se je precej zmešalo. Vse skupaj iz rastinjačka, seveda, Zunanji so sem in tja komaj začeli kazati znake zardevanja. Velika večina pa se še trdno drži zeleno zelene.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi pri nas že veselo papcamo letošnji paradžnik. Je pa zanimivo, da sta od češnjevcev le dve sorti porumeneli, rdečih in debelih pa je že več sort skončalo v skledi. Danes teden gremo na dopust, kjer si bomo sami kuhali, zato računam, da bo do takrat že kar velik pridelek. Ampak, noro, kako paše domači. Letos mi je poleg Gold hearta tudi neverjetno močno všeč Green Bombs._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Hecno, tudi pri nas so češnjevci, ki so vedno daleč pred ostalimi, letos zelo zelo pozni.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Uspelo mi je konvertirati "dunajc in krompir" ženo v sekto ljubiteljev črnih sort Smile

(pomagala sta indian stripe ter black and brown boar)
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz pa sem tako ponosna, da imam lepo rastoč liči paradižnik! Vse sosede in vsi klasični vrtičkarji so začudeni, da tudi taka sorta sploh obstaja. Hehe, jim rečem, da je to kaktus paradižnik very happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Julija, pravzaprav to ni sorta paradižnika, ker to ni paradižnik. Tukaj je njegova tema.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Bicikel je napisal/a:
Ja letos marsikje zamuja zorjenje. Precej se poznajo razlike v vremenu po slovenskih pokrajinah. Bela Krajina očitno prednjači.

Gorenjska šiša tudi Belo krajino, za 20 dni. Ob le 11 sadikah ga vsake cca 3 dni jemo že od 2.7., tri pošiljke so šle pa žlahti.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

No jaz ga pri nas (Tolmin) prakticno ne vidim zrelega nikjer. Letos smo zelo pozni Sad
Odgovori