Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Če bo tako vreme vztrajalo, se bom koščičarjev kar lotil.
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Pozdravljeni

Nabaviti moram cepilni nož. Sedaj sem kar z olfo cepil ;)
Kje bi nabavil kvaliteten nož oziroma katero firmo izbrati? Všeč mi je tak z lesenim ročajem.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Jaz imam tega:

Dobiš ga pa tukaj
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Malce je tudi odvisno od načina ceplenja. Za anglesko kopulacijo je fejst, ce je rezilo tanko..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Če se začneš s tem bolj pogosto ukvarjati, potem verjetno kmalu ugotoviš, da je fino imeti več kot en cepilni nož.
Levo brušenega, desno brušenega, pa enega večjega, močnejšega in morda še enega manjšega ter tanjšega ... Wink
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Pri nas se vse reže z olfa nožem. Seveda je pred prvo uporabo klinco dobro razkužiti,kajti nove so namazane z neko mastjo._________________lp
Davorin
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Saj ti "olfa" noži pravzaprav res niso tako slabi, sem tudi sam lani svoja prva cepljenja opravil z njimi.
Nova rezila so konkratno ostra, vendar precej krivijo. Sploh zadnja leta se mizdi, da so vedno tanjša.
Na srečo imam še nekaj ene starejše zaloge, ko so bila rezila debelejša in močnejša.
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Kdaj je najboljši čas za cepljenje kostanja? In kateri način cepljenja priporočate?
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Perun je napisal/a:

A lahko več info glede spomladanskega cepljenja breskve. Nikoli nisem cepil spomladi breskve, vedno poleti - okulacija.

Pa kdaj se naj lotim kakija?
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

laksikon je napisal/a:
Perun je napisal/a:

A lahko več info glede spomladanskega cepljenja breskve. Nikoli nisem cepil spomladi breskve, vedno poleti - okulacija.

Pa kdaj se naj lotim kakija?

Zakonitosti cepljenja breskve so podobne kot pri ostalem sadnem drevju.

Za kaki se po moje ne mudi, ker pozno odganja, sicer jaz z njim nimam izkušenj
Odgovori